|

Cephede görev yapan Ermeni doktordan çarpıcı itiraf: Hiçbir askerde yoktu!

27 Eylül'de başlayan ve cephe hattında 44 gün süren çatışmaların ardından yenilgiyi kabul ederek işgal atında tuttuğu Dağlık Karabağ bölgesinden çekilme kararı alan Ermenistan ordusuna ilişkin şok detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Asker ve komutanların ardından bir itiraf da cephede görev yağan Ermeni doktordan geldi. Doktor Marina Khachatryan, Ermenistan'a insani yardım adı altında 50 bin uyku tulumu gönderildiğini ancak askerlerin hiçbirinde uyku tulumu olmadığını belirtirken, cephede görevli Ermeni doktorun itirafı Paşinyan hükümetinin kendi askerlerine bile acımadığını gözler önüne sermiş oldu.

07:29 - 25/11/2020 Çarşamba
Güncelleme: 09:14 - 25/11/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Tarihi yenilgiye uğrayan Ermenistan ordusunda itirafların ardı arkası kesilmiyor.
Tarihi yenilgiye uğrayan Ermenistan ordusunda itirafların ardı arkası kesilmiyor.

Azerbaycan ordusu ile girdiği çatışmalarda tarihi hezimete uğrayarak Dağlık Karabağ'dan çekilmek zorunda kalan Ermenistan ordusu savaşın bitmesinin ardından bu sefer de peş peşe gelen itiraflar ile gündemden düşmüyor.

Cephe hattında görev yapan asker ve komutanların itiraflarının ardından bir itiraf niteliğindeki açıklama da Ermeni doktordan geldi.

ASKERLERDE UYKU TULUMU YOKTU

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar sırasında cephede çalışan Ermeni doktor Marina Khachatryan, Ermenistan'a insani yardım adı altında 50 bin uyku tulumu gönderildiğini ancak Karabağ'da görevli Ermeni askerlerin hiçbirinde uyku tulumu olmadığını söyledi.

Ermeni doktor Marina Khachatryan'ın yanı sıra askeri hemşire Anait Ohanyan ise ordudaki eksikliklerini ifade ettiği için hükümet tarafından zulüm gördüğünü söyledi.

#Marina Khachatryan
#Anait Ohanyan
#Ermenistan
#Azerbaycan
3 yıl önce