|

Cezayir'de ABD'nin Kudüs kararı protesto edildi

ABD'nin Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının ardından, bugün Cezayir'in çeşitli kentlerinde 'Öfke Cumartesisi' adı altında protesto gösterileri yapıldı.

Yeni Şafak
20:52 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 21:23 - 16/12/2017 Cumartesi
AA
Arşiv
Arşiv

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı, Cezayir'in çeşitli kentlerinde "Öfke Cumartesisi" adı altında protesto edildi.

Başkent Cezayir başta olmak üzere çeşitli kentlerde bir araya gelen göstericiler, ABD'nin kararına tepki ve Kudüs'e destek sloganları attı.

Gösteriye, eski Başbakan Abdulaziz Bilhadem, bazı siyasiler, milletvekilleri, sendika temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve üniversite öğrencileri katıldı.

Gösteride konuşan Bilhadem, "Bu kalabalık Filistin için yapabildiğimiz en küçük şey." dedi.

Filistin'in Cezayir Büyükelçi Yardımcısı Beşir Ebu Hatab, ABD'nin kararının, tüm kurallara aykırı olduğunu belirterek, "(ABD Başkanı Donald) Trump ya da bir başkası, Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu gerçeğini değiştiremeyecek." ifadesini kullandı.

Eyleme katılan protestoculardan Abdulkadir Bilkasım ise karar karşısında sessiz kalmayacaklarını, Kudüs'ün hiçbir zaman Yahudi başkenti olmayacağını söyledi.

#ABD
#Cezayir
#Kudüs
6 yıl önce