|

Çıkmıyoruz

ABD'nin Daimi BM Temsilcisi Nikki Haley, ülkesinin Suriye'den çıkmayacağını söyledi. ABD Başkanı Trump'ın 'görev tamam' demesine rağmen, "Görevi tamamlamadan Suriye'den çıkmayacağız" diyen Haley, ülkede bütün hedeflerin tamamlanmadığını ve Pentagon'un halen 3 amacı bulunduğunu belirterek bunları ise 'kimyasal silah kullanımını sona erdirmek', 'DEAŞ'ı yenmek' ve 'İran’ın ne yapacağını izlemek' şeklinde sıraladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:54 - 16/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD'nin Daimi BM Temsilcisi Nikki Haley
ABD'nin Daimi BM Temsilcisi Nikki Haley

ABD'nin Daimi BM Temsilcisi Nikki Haley, ülkesinin 14 Nisan'daki saldırılara ilişkin bir açıklama da Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'dan geldi.

Operasyonun, Esed'in gaddarlıkların cezasız kalmadığını göstermesi açısından memnuniyet verici olduğunu dile getiren Steinmeier, diğer yandan 7 yıldır süren Suriye savaşında ilk kez, Amerikan ve Rus silah sistemlerinin Suriye topraklarında doğrudan karşı karşıya gelmesi konusunda ciddi tehlikenin başgösterdiğine dikkat çekti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ise şu iddiada bulundu: "Bu (operasyon) İngiltere ya da Batı’nın Suriye’ye daha fazla müdahil olacağı anlamına gelmiyor. Bu eylemin, Rusya’nın Suriye’deki stratejik hedeflerini engellemeye dönük bir girişim olmadığını vurgulamamız önem taşıyor."

#ABD
#Suriye
6 yıl önce