|

Clooney'den Sisi'ye görüşme talebi

Lübnanlı avukat Amal Clooney, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'den, Al Jazeera muhabiri Muhammed Fehmi'nin serbest bırakılmasını görüşmek için randevu istedi.

Yeni Şafak
11:35 - 9/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:40 - 9/02/2015 Pazartesi
Diğer

ABD 'li ünlü aktör George Clooney’nin avukat eşi Amal Clooney, Mısır’da tutuklu bulunan Al Jazeera muhabirlerinden Muhammed Fehmi’nin serbest kalması yönünde görüşmeler yapmak için Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’den randevu talep etti.


Hürriyet'te yer alan habere göre, Clooney, Sisi’ye mektubunda konuyu kendisiyle ya da Mısırlı yetkililerle görüşmek istediğini ifade etti. Mısır’da 29 Aralık 2013’ten beri tutuklu bulunan üç Al Jazeera muhabirinden Avustralyalı Peter Greste, 1 Şubat’ta serbest kalmıştı. Diğer tutuklu Mısır ve Kanada vatandaşı olan Fehmi de, Sisi’nin yabancı tutukluların sınır dışı edilmesine imkân sağlayan kanundan yararlanarak hapisten çıkmak için Mısır vatandaşlığından vazgeçti.


Mısırlı yetkililer, Fehmi’nin yakında serbest kalacağını açıklasa da bu henüz gerçekleşmedi. Bunun üzerine Clooney devreye girdi.

#Amal Clooney
#Abdülfettah Sisi
#Muhammed Fehmi
#George Clooney
9 yıl önce