|

Cumhurbaşkanı Erdoğan İran'a gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin davetiyle Tahran'a gitti. Ruhani'nin Erdoğan'ı resmi törenle karşılamasının ardından ikilinin görüşmesi başladı.

Yeni Şafak
10:25 - 4/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:57 - 4/10/2017 Çarşamba
AA
İran lideri Ruhani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kabul etti.
İran lideri Ruhani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından resmi törenle karşılandı.

Erdoğan ile Ruhani'nin tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, iki ülke milli marşları çalındı. Tören kıtasını selamlayan Erdoğan ve Ruhani daha sonra tokalaşarak gazetecilere poz verdi.

  • Törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani daha sonra baş başa gerçekleştirecekleri görüşmeye geçti. Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık edecek Erdoğan ve Ruhani, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile bir araya gelecek.Yapılacak ziyarette ikili ilişkiler, Irak ve Suriye’deki durum başta olmak üzere bölgesel konuların ve IKBY’de gerçekleşen referanduma karşı ortak planların görüşülmesi bekleniyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar İran’a geldi. Akar, başta Cumhurbaşkanı Ruhani ve Genelkurmay Başkanı Bakıri olmak üzere askeri ve siyasi yetkililerle bir takım görüşmeler yaptı.

#Recep Tayyip Erdoğan
#İran
6 yıl önce