|

Direniş gruplarından Filistin yönetimine çağrı

Filistinli direniş gruplarının, Filistin yönetimine halkını koruma ve İsrail ile güvenlik koordinasyonunu durdurma çağrısında bulundukları bildirildi.

Yeni Şafak
18:59 - 1/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 16:00 - 1/08/2015 Cumartesi
AA

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İslami Cihad Hareketi ve El-Ahrar Hareketi, İsrail'in Filistinlilere yönelik giderek artan şiddet olaylarını görüşmek üzere bir araya geldi.



Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, gruplar adına konuşan İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Davud Şihab, "Filistin yönetiminin, İsrail ile arasındaki güvenlik koordinasyonunun devam etmesini kınıyoruz. Filistin yönetimi, işgalcinin devam eden suçlarına karşılık güvenlik koordinasyonunu bir an önce sonlandırmalı" dedi.



Şihab, söz konusu koordinasyonun Batı Şeria'da direniş güçleriyle mücadele anlamı taşıdığını belirterek, bu durumun da Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'daki Filistinlileri hedef almalarına imkan tanıdığını ifade etti.



Filistinlileri İsrail'e karşı mücadeleye çağıran Şihab şunları kaydetti:



"Halkımızı, suçlu işgalciye karşı mücadele etmeye çağırıyor, bebek Ali Devabişe ile iki şehidimiz, Leys el-Halidi ve Muhammed el-Mısri'nin kanının yerde kalmayacağını vurguluyoruz."



Yahudi yerleşimcilerin dün Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu çıkan yangında, Ali Devabişe isimli bir bebek hayatını kaybetmiş, anne ve babası yaralanmıştı. Saldırı, Filistin ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açmıştı.



Batı Şeria'da, İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimcilerin söz konusu saldırısını protesto eden göstericilere müdahalesinde Filistinli Leys el-Halidi, Gazze'de ise Muhammed Hamid el-Mısri hayatını kaybetmişti.

#Hamas
#İslami Cihad Hareketi
#Leys el-Halidi
#Muhammed Hamid el-Mısri
9 yıl önce