|

54 günde tarihe geçti

İnsanoğlunun doğa mücadelesinde bir eşik daha aşıldı. Amerikalı gezgin ve dağcı Colin O’Brady bugüne kadar yapılamayanı başardı ve Antarktika’yı tek başına ve yardım almadan bir uçtan diğer uca geçen ilk kişi unvanını elde etti. O’Brady bitişe ulaşma mutluluğunu, Nelson Mandela’nın “Yapılana kadar her şey imkansız gözükür” sözleriyle paylaştı.

Yeni Şafak
04:00 - 28/12/2018 Cuma
Güncelleme: 04:21 - 28/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
Colin O’Brady tarihe geçen başarısı sonrası mutluluğunu Instagram hesabından paylaştı
Colin O’Brady tarihe geçen başarısı sonrası mutluluğunu Instagram hesabından paylaştı

Amerikalı gezgin Colin O’Brady, Antarktika’yı bir uçtan bir uca tek başına ve yardımsız geçen ilk insan oldu. 33 yaşındaki, O’Brady, 3 Kasım’da 49 yaşındaki İngiliz rakibi Louis Rudd’la başladığı yarışı önde bitirdi. O’Brady, dünyanın en soğuk kıtasında 170 kilo ağırlığındaki kızağını kar tepelerinin üzerinde günde 13 saat çekerek yaptığı 1,482 kilometrelik zorlu yolculuğu 54 günde tamamladı.


Profesyonel bir sporcu olan O’Brady, “İmkansız İlk” adını verdiği yolculuğunun önemli aşamalarını sosyal medya hesabında paylaştı. 20 Aralık’ta yolculuğunun 47’nci gününde uydu telefonuyla BBC’ye konuşan O’Brady, “Çok yoruldum” demiş, aşırı kilo kaybı nedeniyle saatinin sürekli kolundan düştüğünü söylemişti. O’Brady ve Rudd, Ronne Buz Sahanlığı’nda başladıkları yolculuklarını Leverett Buzulu’nda tamamladı.


2008’de hayatı değişti

  • 2008’de Tayland’da tatildeyken vücudunun dörtte birinde ağır yanıklar oluşan O’Brady, doktorların bir daha yürüyemeyeceğini söylemesine rağmen hızla iyileşti. Sonrasında triatlonlara katılan ve her kıtadaki en yüksek dağı kapsayan Yedi Zirveler tırmanışını tamamlayan O’Brady, Kuzey ve Güney Kutbu’nu da kayakla geçti, ayrıca ABD’deki her eyaletin en yüksek noktasına tırmandı.
#Colin O’Brady
#Tırmanış
#Antartika
5 yıl önce