|

ABD'den Güney Çin Denizi'nde nükleer bombardıman uçağıyla tatbikat

ABD Hint-Pasifik Kuvvetleri Komutanlığı, nükleer bomba taşıyan B-52H tipi uçağın Güney Çin Denizi'nde rutin tatbikat uçuşu gerçekleştirdiğini duyurdu. Komutanlık, "ABD uçakları, müttefiklerimize destek vermek, açık ve serbest bir Hint-Pasifik için düzenli olarak Güney Çin Denizi'nde faaliyet gösteriyor" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
22:52 - 15/03/2019 Cuma
Güncelleme: 22:55 - 15/03/2019 Cuma
AA
Nükleer bomba taşıyan B-52H tipi uçak
Nükleer bomba taşıyan B-52H tipi uçak

ABD Hint-Pasifik Kuvvetleri Komutanlığı (INDOPACOM), nükleer bomba taşıyan B-52H tipi uçağın Güney Çin Denizi'nde rutin tatbikat uçuşu gerçekleştirdiğini duyurdu.

INDOPACOM'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Hava Kuvvetlerine bağlı Guam Adası'nda konuşlu, nükleer bomba taşıyan B-52H tipi uçağın Güney Çin Denizi'nde rutin tatbikat uçuşu yaptığını bildirdi.

Açıklamada, "ABD uçakları, müttefiklerimize destek vermek, açık ve serbest bir Hint-Pasifik için düzenli olarak Güney Çin Denizi'nde faaliyet gösteriyor." ifadesi yer aldı.

Geçen hafta da yine ABD'ye ait bir B-52 bombardıman uçağı Japonya Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları ile aynı bölgede tatbikat yapmıştı.

ABD, Çin'in petrol kaynakları bakımından zengin Spartly ve Parcel adaları dahil Doğu ve Güney Çin Denizi'ndeki birçok ada üzerinde egemenlik iddia etmesine karşı çıkıyor.

Çin ise ABD'nin bu bölgelerde nükleer bombardıman uçakları ve savaş gemileri ile faaliyet göstermesini provokasyon olarak niteliyor.

#ABD
#B-52H
#Çin
#Güney Çin Denizi
5 yıl önce