|

Afrin bir yılda ayağa kalktı

Çanakkale Deniz Zaferi’ni kutladığımız ve şehitlerimizi andığımız gün, aynı zamanda, Türk askerinin sayısız kahramanlıklar sergilediği Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin ilçe merkezine Türk bayrağını çekmesinin 1. yıldönümü.

Haber Merkezi
04:00 - 19/03/2019 Salı
Güncelleme: 00:29 - 19/03/2019 Salı
Yeni Şafak
Afrin'de biri büyük toplam üç hastane ve 23 sağlık merkezi ile günlük yaklaşık bin kişiye ücretsiz hizmet veriliyor.
Afrin'de biri büyük toplam üç hastane ve 23 sağlık merkezi ile günlük yaklaşık bin kişiye ücretsiz hizmet veriliyor.

TSK ve ÖSO tarafından terörden temizlenen Afrin, 1 yılda ayağa kalktı. 46 şehit vererek şehri işgalci teröristlerden kurtaran Türkiye, sağlıktan eğitime, güvenlikten sanayiye kadar yeni bir kent inşa etti.

TÜRKİYE’YE MİNNET

Bugün Afrin TSK ve ÖSO’nun güvencesi altında daha güvenli bir hayat süren Afrinliler Türkiye’ye minnettar. Afrin Yerel Meclis Başkanı Sait Süleyman, ilçenin terörden temizlenmesinin hemen ardından başta güvenlik olmak üzere pek çok alanda ilçedeki durumu iyileştirdiklerini ifade etti. Süleyman “Suriye ile Türkiye arasında iş adamları bölgenin kalkınması için zemin hazırlamaktadır. Sabun fabrikaları üretime devam ediyor. Yakın zamanda ihracata başlayacağız. Aynı zamanda Türk iş adamlarının buraya gelip fabrika açmalarını diliyoruz. Sivil hayat normalleşiyor. Durum daha istikrarlı oldukça ekonomik hayatta da kalkınma olacak” diye konuştu. Biri büyük toplam üç hastane ve 23 sağlık merkezi ile günlük yaklaşık bin kişiye ücretsiz hizmet verdiklerini söyleyen Süleyman, 248 okulda eğitimin sürdüğünü de kaydetti.

#Afrin
#Çanakkale
#TSK
5 yıl önce