|

Cevap bekleyen 4 soru

2 bin 750 tonluk amonyum nitratın neden 6 yıldır limanda beklediği merak ediliyor. Tartışmalar bu süre içinde pat- lamaya karşı bir önlem alınmadığını da gösteriyor. Kentin en işlek merkezinde bulunan limanın yakınında diplomatik misyonlar, turistik noktalar, çarşı merke- zi, fuar alanı, ünlü oteller ve Başbakanlık Sarayı da bulunuyor.

Hatice Saka
01:00 - 6/08/2020 Perşembe
Güncelleme: 22:50 - 5/08/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Patlama sonrasından bir kare
Patlama sonrasından bir kare

Beyrut Limanı’ndaki patlamanın nasıl gerçekleştiğine dair birçok sorunun cevapsız kalması tartışmaları da beraberinde getirdi.

PATLAYICILAR NEDEN ORADAYDI?

İlk akla gelen, patlama özelliği olan 2 bin 750 tonluk amonyum nitratın neden 6 yıldır limanda tutulduğu sorusu oldu.

NEDEN ÖNLEM ALINMADI?

Depoda tutulan patlayıcı maddelerin infilak etmesinin önüne geçilmesi için neden 2014’ten bu yana gerekli tedbirlerin alınmadığı cevapsız kalan bir başka soru.



SİVİL BÖLGEDE NE İŞİ VAR?

Lübnanlılar, patlama ihtimali olan çok yüksek miktardaki amonyum nitratın limanda, kent merkezinin en işlek yerinde bekletilmesiyle ilgili de net açıklama bekliyor. Tonlarca patlayıcı maddenin diplomatik misyonlar, turistik noktalar, çarşı merkezi, fuar alanı, ünlü oteller ve Başbakanlık Sarayı’nın da içinde bulunduğu bölgeye yakın bir yerde tutulmasının nedenleri büyük bir merak konusu.


İHMAL Mİ SALDIRI MI?

Beyrut Limanı’ndaki ölümcül patlamanın nasıl meydana geldiğine dair net bilgiler henüz Lübnanlı yetkililerce paylaşılmadı. Akıllardaki soruların hangilerinin yanıt bulacağı zamanla ortaya çıkacak.

#Beyrut
#Patlama
#Soru
4 yıl önce