|

Japonya’daki gemide karantina sona eriyor

Japonya'da koronavirüs nedeniyle karantina altında tutulan gemideki yolcular tahliye edilmeye başlandı. Test sonuçları negatif çıkan 500 kadar yolcu gemiden ayrılırken, tahliyenin en az 3 gün sürmesi bekleniyor.

10:08 - 19/02/2020 Çarşamba
Güncelleme: 11:45 - 19/02/2020 Çarşamba
Gemide 3 bin 500 yolcu ve personel bulunuyor.
Gemide 3 bin 500 yolcu ve personel bulunuyor.

Hong Konglu bir yolcunun gemiyi terk ettikten sonra enfekte olduğunun anlaşılması üzerine Japonya’da karantina altına alınan gemideki 2 haftalık bekleyiş bugün itibariyle son buluyor. Başkent Tokyo yakınındaki Yokohama Limanı'nda 4 Şubat'ta karantinaya alınan "Diamond Princess" gemisinden, test sonuçları negatif çıkan yolcular ayrılıyor. Japon haber ajansı Kyodo'da yer alan habere göre, virüse ilişkin test sonuçları negatif çıkan 500 kadar yolcu gemiden tahliye edildi.

Son testler negatif çıktı

  • Gemiyi terk eden yolcuların karantina süresinin bitiminde yapılan son testlerde negatif çıkan ve virüs belirtisi göstermeyen kişiler olduğu öğrenilirken, normal hayatlarına dönebilecekleri açıklandı. Ancak söz konusu kişilerin, sağlık otoriteleri ile telefon üzerinden iletişimi tedbir amaçlı sürdüreceği bildirildi.

Tahliye en az 3 gün sürecek

  • Yolcuların tek tek kontrol edildiği ve testleri negatif çıkanların gemiden ayrılmasına izin verildiği belirtildi.Gemiden tahliyenin en az üç gün sürmesi bekleniyor.

Enfekte yolcularla oda paylaşanlar kalıyor

Gemide şimdiye dek enfekte olduğu belirlenen kişilerle aynı odayı paylaşan yolcuların ise gemide kalmaya devam edeceği öğrenildi. S
öz konusu kişiler, aynı odada kaldıkları enfekte olan yolcudan son ayrıldıkları tarihten başlamak üzere 14 gün gözetim altında tutulacak.
Gemi mürettebatının ne zaman tahliye edileceğinin ise, Japonya hükümetinin gemi işletmecisi şirketle yapacağı görüşmelerin ardından netleşmesi bekleniyor.

Ülkeler vatandaşlarını tahliye edecek

  • Hong Konglu bir yolcunun gemiyi terk ettikten sonra enfekte olduğunun anlaşılması üzerine Japonya’da karantina altına alınan gemide karantinanın başladığı 5 Şubat’ta 3 bin 700 kişinin bulunduğu açıklanmıştı. Virüse yakalanan yolcular sağlık kuruluşlarına sevk edilirken, daha önce ABD ve Güney Kore gemideki vatandaşlarını Japonya’ya gönderdiği uçaklarla tahliye etmişti. Aralarında İtalya, Kanada, Avustralya ve İsrail’in de bulunduğu birçok ülkenin ise önümüzdeki günlerde Japonya’ya gönderecekleri uçaklarla vatandaşlarını tahliye etmesi bekleniyor.

#koronavirüs
#japonya
#gemi
#karantina
#tahliye
4 yıl önce