|

Yeni Zelanda'daki katliamın tanıkları: Mermileri bitsin diye dua ettim

Dünya dün Yeni Zelanda'da cuma namazı sırasında iki camiye yapılan terör saldırısıyla sarsıldı. 49 kişinin şehit olduğu saldırının görgü tanıkları yaşadıkları dehşeti anlattı. Adını vermeyen giysileri kanlar içinde bir görgü tanığı gazetecilere, "Saldırganın bir kişiyi göğsünden vurduğunu gördüm" dedi. Yeni Zelanda televizyonu TVNZ'ye konuşan tanık "Herhalde mermileri bir aşamada biter diye düşünüyordum. Dua ederek bekledim. Allahım şunun mermilerini bitsin ne olur dedim" diyerek yaşadığı korku dolu anları ifade etti.

Yeni Şafak
08:42 - 16/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 09:03 - 16/03/2019 Cumartesi
Diğer
Katliamdan yaralı kurtulan bir Müslüman
Katliamdan yaralı kurtulan bir Müslüman

Dünya Yeni Zelanda'ya düzenlenen terör saldırısıyla sarsıldı. İki camiye Cuma namazı sırasında düzenlenen saldırılarda şu ana kadar 49 kişi hayatını kaybetti, 20'den fazla da yaralı var. Katliamın tanıkları yaşadıkları dehşet dolu anları anlattı.

  • Saldırı koyu renk giysiler içindeki silahlı bir adamın Christchurch kent merkezindeki Nur Camii'nde etrafa ateş açmasıyla başladı.

Dünyanın en sakin ülkelerinden biri olan Yeni Zelanda'da, ülke tarihinin en kanlı saldırısı yaşandı. Christchurch kasabasında, cuma namazı sırasında iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganlar...

"Dua ederek bekledim"

O sırada içerde Cuma namazı devam ediyordu. Saldırıdan kurtulanlar silah seslerini duyunca canlarını kurtarmak için kaçmaya çalıştıklarını anlatıyorlar.

  • BBC Türkçe'nin haberine göre, adını vermeyen giysileri kanlar içinde bir görgü tanığı gazetecilere, "Saldırganın bir kişiyi göğsünden vurduğunu gördüm" dedi. Yeni Zelanda televizyonu TVNZ'ye konuşan tanık "Herhalde mermileri bir aşamada biter diye düşünüyordum. Dua ederek bekledim. Allahım şunun mermilerini bitsin ne olur dedim" diyor.

"Erkek bölümünün ardından kadınların olduğu tarafa geçti"

Silahlı kişinin Nur Camii'nde erkeklerin namaz kıldığı ana kısmı taradıktan sonra kadınların bulunduğu bölüme yöneldiği anlatılıyor.

Bir görgü tanığı
"Bu tarafa geldi, ateş etti, diğer odaya geçti ve kadınların bölümüne giderek onlara ateş etti. Az önce hanımlardan birinin öldüğünü duydum"
dedi.

Bu tanık saldırı sırasında camide olan erkek kardeşinden ise henüz haber alamamış.

"Yerlerde yüzlerce mermi kovanı vardı"

Saklanarak kurtulmayı başaran bir başka görgü tanığı Yeni Zelanda radyosuna insanların kaçabilmek için camları kırdığını anlattı:

Saldırıdan kurtulanlardan biri de tekerlekli iskemledeki Farid Ahmed. Kendisi gibi Cuma namazına giden eşinin hayatta olup olmadığını hala bilmiyor:

  • "Birisinin koridordan benim bulunduğum odaya doğru kaçmaya çalıştığını gördüm. O sırada sırtından vuruldu ve öldü. Yerlerde yüzlerce mermi kovanı vardı."

"Ateş ederken bağırıyordu"

Nur Camii saldırısından kısa bir süre sonra yine aynı kentteki Linwood camiine saldırıldı. Linwood'da hayatta kalanlar ise, silahlı kişinin başında siyah bir motosiklet kaskı ile geldiğini anlatıyorlar.

Saldırgan, 100 kadar kişinin namaz kıldığı camide insanların üzerine ateş açmış.

Tanıklardan Seyid Ahmet saldırganın ateş ederken bir şeyler bağırdığını da anlatıyor. Aralarında iki arkadaşının da bulunduğu sekiz kişinin öldürülüşünü görmüş.





#Yeni Zelanda
#terör
#cuma namazı
#terörist
5 yıl önce