|

Yunan gazetesi Kathimerini: ABD Boğazlar'a alternatif rota arıyor

Yunan Kathimerini gazetesinde yer alan analizde ABD'nin İstanbul ve Çanakkale Boğazları'na alternatif bir rota oluşturmak amacıyla Yunanistan'ın kuzey liman kentlerine altyapı yatırımı yaptığı belirtildi.

15:40 - 22/10/2020 Perşembe
Güncelleme: 16:03 - 22/10/2020 Perşembe
Diğer
Yunan gazetesi ABD'nin Boğazlar'a alternatif yeni rota aradığını yazdı.
Yunan gazetesi ABD'nin Boğazlar'a alternatif yeni rota aradığını yazdı.

Yunan gazetesi Kathimerini de yer alan analizde ABD'nin Yunanistan'ın kuzeyindeki liman kentlerine yaptığı yatırımlar ve bölgedeki planları ele alındı.


DEDEAĞAÇ'A YATIRIM İDDİASI

Stavros Tzimas imzalı yazıda Washington’un Dedeağaç’a altyapı yatırımlarıyla İstanbul ve Çanakkale Boğazı’na alternatif bir rota oluşturmayı planladığı ileri sürüldü. Yazıda ABD'nin Dedeağaç limanını Karadeniz ve Kafkaslar ile bağlantı amacıyla kullanmayı planladığı, bu planların gerçekleşmesi halinde bölgede deniz taşımacılığı ve askeri nakliyatın doğasının değişeceği belirtildi.


GAZ YUNANİSTAN ÜZERİNDEN TAŞINACAK

DW'de yer alan habere göre yazıda ayrıca ABD’nin Dedeağaç ve Kavala limanları aracılığıyla ABD doğal gazını Balkanlar ve Orta Avrupa’ya taşımak istediği ileri sürüldü. Yazıda, sıvılaştırılmış doğalgazın (LNG) buz blokları halinde önce Dedeağaç limanına getirilip ardından burada yeniden gaza dönüştürülerek Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı’na pompalanmasının planlandığı kaydedildi. Gaz, Gümülcine üzerindeki bağlantı boru hattı üzerinden de önce Bulgaristan’a oradan da Avrupa içlerine nakledilecek.



#YUNANİSTAN
#abd
#gaz
#kathemierini
3 yıl önce
default-profile-img