|

Dünyanın en küçük bebeği evine dönüyor

Japonya'da sadece 268 gram ağırlığında doğan bir erkek bebek ‘dünyanın en küçük erkek bebeği' unvanına sahip oldu. Ekim ayında dünyaya gelen Ryusuke Sekiya 7 ayın sonunda 3 kilograma ulaştı ve artık eve gitmeye hazırlanıyor.

13:25 - 19/04/2019 Cuma
Güncelleme: 13:31 - 19/04/2019 Cuma
Diğer
Minik Ryusuke, tüpler aracılığıyla beslendi.
Minik Ryusuke, tüpler aracılığıyla beslendi.

Japonya’da Ekim ayında doğduğunda sadece bir elma ağırlığında olan ‘dünyanın en küçük bebeği’ eve gitmeye hazırlanıyor.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Ryusuke Sekiya adı verilen erkek bebek, 24 hafta ve beş günü tamamladığı sırada annesinin yüksek tansiyon sorunu nedeniyle acil sezaryenle dünyaya getirilmişti.

  • Ryusuke, Nagano Çocuk Hastanesi’nde doğduğunda
    sadece 258 gramdı ve bir önceki rekor sahibinden de 100 gram hafifti
    . Yine Japonya’da Ağustos ayında doğan ancak adı açıklanmayan söz konusu bebek, 268 gramdı. Bu bebek de geçtiğimiz Şubat ayında taburcu edilmişti.

Pamuk aracılığıyla anne sütü alabildi

Doğar doğmaz yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Ryusuke, tüpler aracılığıyla beslendi. Anne sütünü de bir pamuğa damlatılması ve oradan ağzına aktarılmasıyla alabildi.

Annesi Toshiko, “Doğduğunda çok küçüktü, o kadar ki sanki dokunursam kırılacak gibi görünüyordu. Çok endişeliydim. Şimdi süt içebiliyor, banyo yaptırabiliyoruz. Büyüdüğünü gördüğüm için mutluyum” dedi.

Japonya’da peş peşe kırılan bu rekorlardan önce ‘dünyanın en küçük bebeği’ unvanı 252 gramla 2015 yılında Almanya'da doğan bir bebeğe aitti.

#Japonya
#Ryusuke Sekiya
5 yıl önce