|

Durdurun bu provokatörü!

Hollanda’da İslam karşıtı ve ırkçı açıklamalarıyla bilinen aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders’ın düzenlemek istediği Hz.Muhammed’i (s.a.v.) konu alan provokatif karikatür yarışması skandalına onay çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:12 - 14/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Provakatör Geert Wilders
Provakatör Geert Wilders

Hollanda Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörü (NCTV) Dick Schoof, ırkçı Özgürlük Partisi’nin (PVV) düzenlemek istediği karikatür yarışması ile ilgili herhangi bir güvenlik riski bulunmadığını bildirerek, İslamofobik yarışmanın düzenleneceğinin sinyallerini verdi. Wilders’in, Twitter üzerinden duyurduğu bu gelişme, Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörü tarafından da doğrulandı. NCTV sözcüsü, karikatür yarışması ve sergisinin sıkı güvenlik önlemlerinin bulunduğu parlamento binasında kapalı bir bölümde gerçekleştirileceği için, güvenlik açısından risk oluşturmadığını söyledi. Hollanda’da mecliste temsil edilen her parti, yılda bir kez mecliste resmi bir etkinlik düzenleyebiliyor.

JÜRİ KENDİSİ

PVV lideri Wilders, karikatür yarışmasının provokasyon amacıyla değil, düşünce özgürlüğüne vurgu yapmak için düzenlendiğini savundu. Aşırı sağcı lidere göre yarışma bu yıl içinde yapılacak. Yarışmada birinci olan karikatürün sahibine 5 bin euro para ikinciye ise, 2 bin euro ödül verilecek. Wilders, yarışmanın jürisinde de görev alıyor.

#Hollanda
#Irkçılık
#İslamofobi
6 yıl önce