|

Erdoğan: İsrail bir terör devletidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin elçiliğini Kudüs'e taşıma kararı ve İsrail'in Gazze sınırındaki katliamlarına tepki göstererek, "İsrail bir terör devletidir. İsrail bir terör devleti olduğunu attığı adımlarla bunu desteklemektedir. ABD, DEAŞ'a karşı mücadele bahanesiyle YPG'li teröristlerle nasıl işbirliği yapıyorsa, bugün İsrail ile de aynı işbirliğini yapıyor" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
22:37 - 14/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:05 - 15/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Londra'da Türk öğrencilerle buluşmasında konuştu.

ABD'nin Kudüs adımına ve İsrail katliamlarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "
Bugünün, İslam dünyası olarak Kudüs'ü kaybettiğimiz bir gün olmasına asla izin vermeyeceğiz
" ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"İsrail bir terör devletidir. İsrail bir terör devleti olduğunu attığı adımlarla bunu desteklemektedir.

ABD, DEAŞ'a karşı mücadele bahanesiyle YPG'li teröristlerle nasıl işbirliği yapıyorsa, bugün İsrail ile de aynı işbirliğini yapıyor.

İsrail, 1948'den bu yana Filistin topraklarını işgal ediyor. Filistin kardeşlerimizle dayanışma için ülkemizde yarından başlamak üzere 3 gün milli yas ilan ettik. İslam İşbirliği Teşkilatını olağanüstü toplantıya çağırıyoruz.

Sağduyu sahibi Hristiyan, Musevi ve diğer inanç sahiplerinden herkesi bu haksızlığa karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz.

Filistin'e yardım kampanyası

İslam İşbirliği Teşkilatı olarak ramazan ayı boyunca üye ülkelerde Filistinli kardeşlerimiz için yardım kampanyası düzenleyeceğiz.

"Asla izin vermeyeceğiz"

Sayın Abbas ve BM Genel Sekreteri başta olmak üzere pek çok liderle görüşmeler yapacağım. Filistinli kardeşlerimizin yanında olmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bugünün, İslam dünyası olarak Kudüs'ü kaybettiğimiz bir gün olmasına asla izin vermeyeceğiz."

"Efendisine karşı ezik, kendi insanına karşı küstah, nobran.."

Sosyal medya üzerinden Türkiye karşıtı kampanya yürütmeyi, sahte, sanal hesaplar üzerinden iftiralar yaymayı muhaliflik olarak görüyorlar. Efendisine karşı ezik, kendi insanına karşı küstah, nobran ve acımasız bu karakterlerin tek bir vazifesi vardır; o da tetikçiliktir, taşeronluktur. Bunların içinde bulundukları haletiruhiye ise vatansızlık sendromudur.

"Mankurt tipleri de üzüntüyle takip ediyoruz"

Türkiye'ye ve Türk düşmanlığını görev addeden bir sürü mankurt tipleri de üzüntüyle takip ediyoruz. Yabancılar ülkemizle ilgili değerlendirmelerde en azından bazı ilkelere saygı gösterirken, bu tetikçiler her türlü yalanı ve iftirayı fütursuzca kullanıyorlar, buldukları her fırsatta milletimiz hakkında hakaretamiz cümleler kurmayı maharet sanıyorlar, başka ülkelerin lejyoneri olmayı, bize gazetecilik, akademisyenlik, ilericilik diye yutturmaya çalışıyorlar.

Seçim öncesi yurt dışı merkezli manipülasyonlar

Her seçim öncesi Türkiye, yurt dışı merkezli manipülasyonlara maruz kalıyor. Son zamanlarda bu tür müdahaleler giderek daha çirkin ve kasıtlı bir hal almaya başladı. Terör örgütlerinin cirit attığı Avrupa ülkeleri, demokrasiyle, hak ve özgürlüklerle kesinlikle bağdaşmayacak bir şekilde seçimlere yönelik çalışmalarımızı engelliyorlar. Bilmiyorlar ki, gönüllerin arasına engeller koymak, bariyerler dizebilmek, setler kurabilmek mümkün değildir."

#Recep Tayyip Erdoğan
#ABD
#İsrail
#Londra
6 yıl önce