|

Erdoğan’a oy verenler ülkelerine geri gitsin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim galibiyetini hazmedemeyenlerden biri de Avusturya'da koalisyon hükümetinin küçük ortağı olan aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin önde gelen üyelerinden Johann Gudenus oldu. Tüm nefretini ortaya koyan Gudenus, 24 Haziran seçimlerinde Avusturya'da yaşayıp Recep Tayyip Erdoğan'a oy veren Türklerin 'ülkelerine gitmelerinin daha iyi olacağını' söyledi.

Yeni Şafak ve
15:47 - 25/06/2018 lundi
Güncelleme: 16:59 - 25/06/2018 lundi
Diğer
Johann Gudenus
Johann Gudenus

Avusturya'da koalisyon hükümetinin küçük ortağı olan aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin önde gelen üyelerinden Johann Gudenus, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerin sonuçlarına göre AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın galip gelmesi sonrası haddini aşan açıklamalarda bulundu. Gudenus, Avusturya'da Erdoğan'a veren Türklerin ülkelerine dönmesinin 'daha iyi olacağını' söyledi.

  • Avusturya’daki seçmenler Erdoğan’ı seçti
  • Avusturya'da oy kullanım oranı yüzde 49 olarak hesaplanmasının ardından seçmenlerin çoğunun Erdoğan’a oy verdiği belli oldu. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 52.6'sını, AK Parti ise milletvekili seçimlerinde oyların yüzde 42.6'sını aldı.
    Avusturya’daki oy oranları ise seçmenlerin yüzde 72’sinin Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 62.5’i ise Ak Parti’ye oy verdi.
“Suç Christian Kern’in !”

Gudenus, seçimlerin böyle sonuçlanacağının aslında çok önceden belli olduğunu belirtirken Avusturya’da yaşayan Bosnalı Türklerin büyük bir payının olduğuna dikkat çekti.

Avusturya’nın Sosyal Demokrat Partisinin başkanı Christian Kern’in sosyal politikasına atıfta bulunan Gudenus, Avusturya’da Erdoğan’ın yüksek oy olmasının sebebini Christian Kern’in hoşgörü politikasına bağladı.



Dış işleri Bakanı : Türkiyeyi henüz Avrupa Birliği'nde görmüyoruz

Avusturyalı Dış işleri Bakanı Kneissl, AB Konseyi toplantısı için gittiği Lüksemburg'da gazetecilere verdiği demeçte, "Avusturya'ya göre, Türkiye AB üye adayı değildir" açıklamasını yaptı.


#Avusturya
#Avrupa Birliği
#Cumhurbaşkanlığı seçimleri
il y a 6 ans