|

Ermenistan Meclis Başkanı: Karabağ'da sorunumuz asker sayısı değil Bayraktar İHA'larına karşı nasıl savaşacağımızı bilmemekti

Ermenistan Meclis Başkanı Alen Simonyan, Rus gazetecilerle bir araya geldi. Bir gazetecinin "Karabağ'ı teslim ettiniz" sözleri üzerine hiddetlenen Simonyan, "Karabağ’ı Azerbaycan’a veren Rusya’dır" dedi ve Rusya'nın kendilerine verdiği teçhizatın Bayraktar İHA'ları karşısında yetersiz kaldığını belirtti. Öte yandan Karabağ'da asker sayısı ile ilgili bir sorunları olmadığını vurgulayan Simonyan, "Esas sorun Bayraktar İHA’larına karşı nasıl savaşacağımızı bilmememizdi" ifadelerini kullandı.

18:43 - 25/11/2021 Perşembe
Güncelleme: 19:47 - 25/11/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Alen Simonyan
Alen Simonyan
Ermenistan Meclis Başkanı Alen Simonyan Rus gazetecilerin sorularını yanıtladı.Aysor isimli Ermeni haber sitesindeki habere göre
"Karabağ'ı teslim ettiniz"
diyen Rus gazeteciye tepki gösteren Simonyan,
"Karabağ’ı Azerbaycan’a veren Rusya’dır"
diyerek, Rus devletini eleştirdi.

"Rusya'nın verdiği teçhizat Bayraktar İHA'ları karşısında yetersiz kaldı"

  • Rusya'nın Ermenistan'a yeterli kapasitede askeri teçhizat vermediğini söyleyen Simonyan,
    verilenlerin ise Bayraktar insansız hava araçları karşısında yetersiz kaldığını vurguladı.

"Türkiye'nin İHA'larının varlığı Dağlık Karabağ'daki askeri çatışmaların neticesini belirledi"

"Azerbaycan Ordusu'nun hava üstünlüğü, özellikle de Türkiye'nin Bayraktar insansız hava araçlarının varlığı 2020 sonbaharında Dağlık Karabağ'daki askeri çatışmaların neticesini belirledi.
Asker sayımız ile ilgili bir sorunumuz yoktu. Esas sorun Bayraktar İHA’larına karşı nasıl savaşacağımızı bilmememizdi. Rusya tarafından bize verilen teknik bunun için yeterli değildi.
#Azerbaycan
#Ermenistan
#Rusya
#Karabağ
#Bayraktar
2 yıl önce