|

Esed'in etnik temizlik planı

Suriye'de muhalif gruplardan Ceyşu'l İslam, Esed rejiminin Şam ve Halep gibi kentlerde sivilere yönelik katliamlarla halkı göçe zorlayarak şehirlerin demografik yapısını değiştirmeye çalıştığını açıkladı. Ahraru'ş Şam grubu da askeri kanadını yeniden yapılandırarak düzenli orduya geçeceğini duyurdu.

Yeni Şafak
04:00 - 27/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:12 - 26/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Suriye'deki muhalif gruplardan Ceyşu'l İslam, Esed rejimini, başkent Şam'ın demografik yapısını değiştirmeye çalışmakla suçladı.


Ceyşu'l İslam'dan yapılan yazılı açıklamada, Esed güçlerinin, Şam'a bomba ve roketle saldırılar düzenlediği ifade edilerek, son günlerde başkente düzenlenen bombalı saldırılarla muhalif grupların bağlantısı olduğu yönündeki haberler yalanlandı. Rejim güçlerinin başkente yönelik saldırılarıyla, muhalif grupları karalamayı ve uluslararası toplum karşısında Doğu Guta'da işlediği katliamlarda kendisini haklı göstermeyi hedeflediği kaydedilen açıklamada, Şam halkı da zorunlu göç planı karşısında kararlı davranmaya ve rejimi devirmeye çağrıldı.



DÜZENLİ ORDU GELİYOR


Suriye'de muhalif gruplardan Ahraru'ş Şam, askeri kanadını yeniden yapılandırarak düzenli bir ordu kuracağını açıkladı


Ahraru'r Şam'dan yapılan yazılı açıklamada, askeri birliklerden "Sukuru's-Şam Tugayları" ismiyle merkezi bir kuvvet oluşturulacağı ifade edildi. Düzenli orduya katılım için "savaşçıların 30, lider kadrosundakilerin 35 yaşını aşmamış olması, dini hassasiyetleri taşıması, alenen suç işlememiş olması" gibi bazı şartlar arandığı kaydedildi. Grubun Basın Ofisi yetkilisi Ebu Yezid Taftanaz, düzenli ordunun rejim güçlerine alternatif bir güç olmasının, devlet kurumlarındaki revizyona altyapı oluşturulmasının, ayrıca bu adımla yeni Suriye'de işlerin düzenlenmeye başlamasının hedeflendiğini söyledi.



ORTAK PAYDA


Taftanaz, "Kurulması planlanan güç İslami dokular üzerine inşa edilecek, tüm Suriye'yi kapsayacak, yüksek ahlaki değerlere sahip ulusal bir ordu olacak" dedi. Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) lideri Muhammed Hikmet Velid de teşkilat ile Ahraru'ş Şam'ın dayanışma için ortak paydalara ve verimli bir zemine sahip olduğunu, taraflar arasında askeri ve siyasi entegrasyon olabileceğini ifade etmişti. Ahraru'ş Şam ise eş zamanlı açıklamasında, dışarıdan hiçbir kurumla bağlantısı bulunmadığını, hareketin Suriye'nin savunması için halktan kurulduğunu belirtmişti.


#Ceyşu'l İslam
#Esed rejimini
#ışid
9 yıl önce