|

Esed'in gasp yasasına Lübnan'dan tepki

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, Beşşar Esed rejimi tarafından çıkarılan ve Suriyelilerin ülkelerinde bıraktıkları gayrimenkullere el konulmasını öngören "10 sayılı gayrimenkul yasasına" tepki gösterdi.

Yeni Şafak
11:13 - 23/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:17 - 23/05/2018 Çarşamba
AA
Arşiv
Arşiv
Lübnan Başbakanı Hariri, başkent Beyrut'ta katıldığı bir iftar programında yaptığı konuşmada,Suriye rejiminin, Suriyeli sığınmacıların ülkelerinde bıraktıkları gayrimenkullere el konulmasını öngören 10 sayılı gayrimenkul yasasına işaret ederek, "Bu yasanın tek vazifesi, yurt dışına çıkan sığınmacıların geri dönüşünü engellemek. Bu yasa, binlerce Suriyeli aileye
'Lübnan'da kalın'
diyor, bu nedenle bizi ilgilendiyor." dedi.

Lübnan'ın, kardeşleri Suriyeli sığınmacılara karşı sorumluluk taşıdığına dikkati çeken Hariri, ancak kendilerinin ülkelerine karşı da sorumlulukları olduğunu kaydetti.

"10 sayılı gayrimenkul yasası"

Suriye'deki Beşşar Esed rejimi tarafından çıkarılan ve Suriyelilerin ülkelerinde bıraktıkları gayrimenkullere el konulmasını öngören "10 sayılı gayrimenkul yasası", yaklaşık 1,5 milyon Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Lübnan'da tartışmalara neden oldu.

BM'nin 2016 yılı verilerine göre Lübnan'da yaklaşık 1,2 milyon Suriyeli sığınmacı yaşıyor. Lübnan makamları ise bu sayının 1,5 milyon civarında olduğunu belirtiyor.

#Suriye
#Beşşar Esed
6 yıl önce