|

Fetih güçleri Esed'in son kalelerine saldırdı

Fetih ordusuna bağlı Ahraru'ş Şam Tugayı, İdlib vilayetindeki rejimin son kalelerinden Kafraya ve Fua köyüne ağır silahlarla saldırı başlattı.

Yeni Şafak
23:22 - 9/08/2015 Pazar
Güncelleme: 20:23 - 9/08/2015 Pazar
AA

Suriye'de Fetih ordusuna bağlı Ahraru'ş Şam Tugayı'nın İdlib vilayetindeki rejimin son kalelerinden Kafraya ve Fua köyüne ağır silahlarla saldırı başlattığı bildirildi.



Ahraru'ş Şam saha komutanlarından Tarık el Sayid, yaptığı açıklamada, Fetih ordusuna bağlı Ahraru'ş Şam birliklerinin rejimin kontrolündeki Fua ve Kafraya köylerinde Esed güçlerine ait hedeflere tank, havan topu ve mutfak tüpünden bozma "cehennem" adı verilen toplarla saldırdığını söyledi.



Şam yönetimine bağlı güçlerin uzun bir zamandır Fua ve Kafraya'da kuşatmaları altında olduğunu vurgulayan Sayid, "Allah'ın izniyle zafer yakındır" dedi.



Esed güçlerinin başkent Şam'ın kuzeydoğusunda yer alan Zebadani ilçesine hava ve karadan saldırması üzerine Ahraru'ş Şam, ilçedeki birliklerinin üzerindeki baskıyı hafifletmek için İdlib vilayetinde hala rejimin kontrolünde olan Fua ve Kafraya köylerine ağır silahlarla saldırıyor.



DAEŞ Um Hoş köyünü ele geçirdi


Bu arada, terör örgütü DAEŞ'in, Halep'in kuzeyinde, muhaliflerin kontrolündeki Mari ilçesinin Um Hoş köyünde denetimi ele geçirdiği bildirildi.



Halep'teki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, terör örgütü DAEŞ tarafından Um Hoş köyünde Şam Cephesi'ne ait karargahlara bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları gerçekleştirildi.



DAEŞ militanları, ardından ağır silahlarla saldırdıkları köyün kontrolünü muhaliflerden aldı. Karargahlara düzenlenen saldırılarda 10'dan fazla muhalif yaşamını yitirdi. DAEŞ de büyük kayıplar verdi.



Um Hoş köyüne uzun zamandır saldırılar gerçekleştiren DAEŞ, muhaliflerin Halep kentiyle bağlantısını kesmek için Mari ve Azez ilçelerinin çevresindeki bölgelere saldırıyor.



#DAEŞ
#Esed
#fetih güçleri
9 yıl önce