|

Filistinli vekil: Demokrasi yanlıları idama karşı durmalı

İsrail meclisi Knesset'teki Filistinli milletvekillerinden Gunayim, Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararı için, "Dünyadaki tüm adalet ve demokrasi yanlılarının bu karara karşı harekete geçmesi lazım" dedi.

Yeni Şafak
19:57 - 16/06/2015 Tuesday
Güncelleme: 17:04 - 16/06/2015 Tuesday
AA

İsrail meclisi Knesset'teki Filistinli milletvekillerinden Mesud Gunayim, Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararına ilişkin, "Dünyadaki tüm adalet ve demokrasi yanlılarının bu karara karşı harekete geçmesi lazım" dedi.



Gunaym, "Mursi hakkında verilen idam kararına" ilişkin yaptığı açıklamada, kararın Mısır devrimine ve dünyadaki tüm demokrasi taraftarlarına karşı alındığını belirterek, "Bu karar Mısır mahkemelerinin bağımsız olmadığının da bir delilidir" değerlendirmesinde bulundu.



Gunaym, "Mursi'ye verilen idam kararı, başında Abdulfettah es-Sisi'nin bulunduğu darbe yönetimine hizmet etmektedir. Dünyadaki tüm adalet ve demokrasi yanlılarının harekete geçmesi lazım. Bizlerin Cumhurbaşkanı Mursi ve Müslüman Kardeşler'in başına gelen adaletsizliğe karşı durma sorumluluğu vardır. Bu karar tamamen siyasidir ve Müslüman Kardeşler'i yok etmeye yönelik bir girişimin kanıtıdır. Bu karar Mısır devrimine ve dünyadaki tüm demokrasi taraftarlarına karşı alınmıştır" diye konuştu.



"İdam kararı ateşle oynamaktır"


İsrailli siyasi analist Avi Sacharov da "Mursi hakkında verilen idam kararına" ilişkin yaptığı açıklamada, "Mısır halkının huzurlu bir Mısır istediğini" vurgulayarak, "Halkın oylarıyla seçilen bir cumhurbaşkanını idam etmek ateşle oynamaktır. Dolayısıyla, bu kararı alanların infazı yakın gelecekte uygulamayacağını düşünüyorum" dedi.



İsrail'in Walla News haber sitesi ve Times of Israel gazetesinde siyasi analizler yazan Sacharov, Mısır'daki idam kararlarının İsrail'de pek yankı bulmamasına da değinerek, "Sanırım İsrailliler bu kararı uygulamanın uzun zaman alacağını biliyorlar" ifadesini kullandı.



Mısır mahkemesi, bugün Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Mursi hakkında, "casusluk" davasında müebbet hapis, "hapishaneler baskını" davasından ise idam cezası vermişti.




#Mesud Gunayim
#Filistin
#Mursi
#mursi'nin idam kararı
9 years ago