|

Fitne patronu

Fransa’yı sarsan saldırı sonrası İslamofobik çevreler ellerini ovuştururken, medya patronu Rupert Murdoch, attığı bir tweetle tüm Müslümanları suçlu ilan edip hedef tahtasına koydu. Irak Savaşı’nı körükleyen yayınları unutulmayan işadamına sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüdü. İbrahim Kalın, Murdoch’a Yahudi soykırımını ve Hiroşima’yı hatırlattı.

04:00 - 12/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:35 - 12/01/2015 Pazartesi
Diğer
Paris’te 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrası başta Fransa olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki İslami kuruluşlardan şiddetli kınama mesajları gelirken, medya patronu Rupert Murdoch, skandal tweetiyle tüm Müslümanları “saldırgan” ilan etti. Twitter’da paylaştığı iletisinde, “Müslümanların çoğunluğu barışsever olabilir ama içlerinde büyüyen cihatçı kanserin farkına varıp ortadan kaldırılana dek onlar da sorumlu sayılmalıdır” şeklindeki bir ithamda bulunan Murdoch, ırkçı saldırıları kışkırtacak ifadeleriyle Müslümanları hedef tahtasına koymaktan çekinmedi. 

KALIN: APTALCA BİR MANTIK!

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın “Saldırıların İslam’la hiçbir ilgisi yok” sözlerini de görmezden gelen Murdoch, saldırıda hayatını kaybeden polis memurlarından biri olan ve Müslüman olduğu için olayın sembolü haline gelen Ahmed Merabet’i de unuttu. Dünyanın en zenginleri listesinde üst sıralarda bulunan Murdoch’ın, Paris yürüyüşüne saatler kaldığı sırada sosyal medyada yapmaya çalıştığı fitne provokasyonu cevapsız kalmadı. Sosyal medyadaki tepkilerden en dikkat çekici olanı ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. Kalın, Twitter hesabından, “Murdoch, Paris’teki saldırılardan 1.6 milyar Müslüman’ın sorumlu olduğunu söylemiş. Tıpkı bütün Batılıların iki Dünya Savaşı’ndan, Yahudi soykırımından ve Hiroşima’dan sorumlu olduğu gibi mi? Aptalca bir ırkçı mantık!” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

BEYAZ IRKÇILARI HATIRLATTILAR

Avustralya asıllı medya patronunun İslamofobik tweete tepkiler yağarken bir Twitter kullanıcısı da Rupert Murdoch’ı kendi ithamıyla vuran bir cevap verdi. Pakistan vatandaşı olan Twitter kullanıcısı Rupert Murdoch’a, “Belki bütün beyazlar ırkçı değildir ama ırkçılık ortadan kalkana kadar onlar da sorumludur” yanıtını verdi. Adil Ray isimli kullanıcının "Bence de Rupert Murdoch'tan tüm Avustralya sorumlu tutulmalı" yorumu da dikkat çekti. Başta İngiltere ve Amerika olmak üzere elinde önemli bir medya gücü bulunduran Rupert Murdoch, daha önce de Irak Savaşı’nı körükleyen yayınlar nedeniyle uzun yıllar eleştirilmişti. 

Telekulak medyası

Dünyanın en zenginleri listesinde yer alan Rupert Murdoch, 2011 yılında sahibi olduğu News of the World’un yol açtğı “telekulak skandalı” yüzünden İngiliz Parlamentosu’nda ifade vermek zorunda kalmış ve uzun süre İngiltere gündeminin ilk sıralarını meşgul etmişti. Skandalın ardından 168 yıllık gazeteyi kapatan Avustralyalı medya patronu, News Corporation şirketinin İngiltere’deki ayağı olan News International’ın yöneticiliğinden de istifa etmişti. 

#Paris
#Rupert Murdoch
#Müslümanlar
#saldırgan
9 yıl önce