|

Fransa'da evsizlik ve düşük yaşam kalitesi artıyor

Abbé Pierre Vakfı (FAP), Fransa'da evsizlik ve kötü koşullarda yaşayanların arttığı konusunda uyardı. Vakıf, sunduğu yıllık raporunda, Fransa'daki evsizlerin sayısını 330 bin olarak tahmin etti. Bu, bir önceki yıla göre 30 bin daha fazla ve bu konudaki son INSEE çalışmasının tarihi olan 2012'ye kıyasla yaklaşık yüzde 130'luk bir artış. Rapor ayrıca hükümeti ve sorunu çözme çabalarının yetersizliğini de ele alıyor.

10:36 - 1/02/2023 Çarşamba
Güncelleme: 10:41 - 1/02/2023 Çarşamba
AFP
Fransa'da cadde kenarında bir evsiz
Fransa'da cadde kenarında bir evsiz

Fransa'da kişisel konutu olmayan, kendileri için çok küçük bir yerde yaşayan veya temel konforlardan (mutfak, tuvalet, ısınma) yoksun olan insanları içeren vakfın tahminlerine göre, toplamda 4.15 milyon insan kötü barınma koşullarında yaşıyor.


Euronews'e göre yakıt yoksunluğu veya ödenmemiş faturaları olan kiracılar gibi durumları içeren rapordaki kesim, FAP'ın hesaplamalarına göre 12,1 milyon kişiyi yani nüfusun altıda birinden fazlasını ilgilendiriyor.


FAP, önceki yıllarda olduğu gibi, 2022'nin "yetersiz konutla mücadelede boş bir yıl" olduğu yargısına vararak hükümeti bu konuya yönelik adım atmada teşvik ediyor.


#Fransa
#düşük yaşam kalitesi
#evsizlik
1 yıl önce