|

Fransa’da kadın sürücü adaylarına tepki toplayan uygulama

Fransa'da bir sürücü kursunun kadın sürücü adayları için ayrı sınıf oluşturulması ve bu yönde sosyal medya reklamları paylaşılması büyük tepki topladı. Bu uygulama Fransa'da cinsiyet eşitsizliği olarak değerlendirildi ve büyük tartışmaya neden oldu.

Yeni Şafak
10:15 - 20/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 07:21 - 20/08/2016 Cumartesi
DHA

Fransa'nın Rhône bölgesinde Villefranche-sur-Saôneda bir sürücü kursu yeni uygulamasıyla tartışma başlattı.


Fransada bir sürücü kursunun kadınlar için ayrı sınıf oluşturmak istemesi ve bu yöndeki sosyal medya reklamları tepki çekti. Cumhuriyetçi belediye başkanı Bernard Perrut bu girişime karşı olduğunu ifade ederken kurs yöneticileri, bu yönde çok sayıda talep aldıklarını belirterek kendilerini savundu.



Sürücü kursu 22 Ağustos'ta tesisin açılışını duyururken, "Villefranche-sur-Saône Müslümanlar" Facebook sayfasında, "derslerde kadınlar için ayrılmış bir sınıf olacağı" duyurusu yayınlandı. Sürücü kursu yöneticisi kadın eğitmen sayfada, "sürüş dersleri kadınlar için özel olarak benim tarafımdan yapılacaktır" cümlelerini paylaştı.



Belediye Başkanı Bernard Perrut, yayınladığı açıklamada, sürücü kursunun belediyenin adını taşıdığını ve bunun kendileri için üzücü bir sürpriz olduğunu belirtti. Cumhuriyetçi başkan, kentteki kamu tesislerinde kadın ve erkek herhangi bir ayrımın söz konusu olamayacağını, cumhuriyetin değerlerine sadık kalarak, toplumsal cinsiyet eşitliği için sakınca içeren bu tür uygulamalara karşı olduklarını ifade etti.




Sürücü kursu yöneticisi Sarah Bakar ise "Ben talebi karşılamak ve satış yapmak için buradayım. Burada bir ticari bir konu ve talep var." açıklamasını yaptı.



Fransada Cumhuriyetçi Cannes Belediyesinin 27 Temmuzdaki aldığı karar sonrası birçok tatil bölgesinde haşema yasaklanmıştı. Ardından Fransadaki birçok belediye de aynı kararı almıştı.










#Fransa
#Kadın sürücü adayları
#Kurs
8 yıl önce