|

Fransız cumhurbaşkanı adayı Le Pen'in vaadi göçmen vizelerini askıya almak

Fransa'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olan aşırı sağcı Ulusal Cephe partisinin cumhurbaşkanı adayı Le Pen, seçim vaadi olarak göçmen vizelerini askıya almak istediğini söyledi.

Yeni Şafak
18:13 - 18/04/2017 Tuesday
Güncelleme: 18:20 - 18/04/2017 Tuesday
AA
Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ulusal Cephe  partisinin cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen
Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ulusal Cephe partisinin cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) partisinin cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen, göçmenlere verilen vizeleri geçici bir süre durdurmak istediğini söyledi.

RTL televizyon kanalına verdiği röportajda Le Pen, cumhurbaşkanı seçimini kazanması durumunda yeni tedbirler alınıncaya kadar göçmenlerin vizelerini askıya almak istediğini belirtti.

Göçmenlerle ilgili yeni bir değerlendirme yapılması gerektiğini ifade eden Le Pen, Fransa'da göçmenlerin sayısının çok önemli miktarda olduğunu savundu.

Le Pen, cumhurbaşkanı adaylarının bu konuda hiçbir açıklamada bulunmamasının da "çok endişeli bir durum" olduğunu söyledi.

Bu düzenlemenin turistik vizeleri ve öğrenci vizelerini kapsamayacağını kaydeden Le Pen, her yıl ülkeye 230 bin göçmenin giriş yaptığını belirterek, bunun böyle devam edemeyeceği görüşünü ileri sürdü.

  • Le Pen, geçen ay, cumhurbaşkanı seçildiği takdirde aile birleşiminden dolayı verilen uzun süreli vizeleri iptal edeceğini ve Fransız vatandaşlığını otomatik olarak veren düzenlemeleri kaldıracağını açıklamıştı.

Anketler, pazar günü yapılacak seçimin ilk turunu Le Pen'in ilk iki sırada bitirip, rahatça ikinci tura kalacağını ortaya koyuyor.




#Marine Le Pen
#Fransa
7 years ago