|

Gazze'de durum içler acısı

Gazze'de İsrail tarafından 2006'dan bu yana uygulanan abluka nedeniyle halk zor günler yaşıyor. Belediye Başkanı Hicazi, son dönemde BM'nin Gazze'ye yardımlarını kesmesinin de bu durumu felakete dönüştürdüğünü belirterek, "Yapılan yardımların çoğunun durması, başta yakıt temini, temizlik işçilerinin istihdamı ve onarım çalışmaları olmak üzere belediye hizmetlerini olumsuz etkiledi. Tüm bunlar Gazze'de gerçek bir felaketin alarmını veriyor, belediye çalışmalarını tehdit ediyor" diye konuştu.

Yeni Şafak
15:56 - 4/02/2018 Pazar
Güncelleme: 16:01 - 4/02/2018 Pazar
AA
Gazzeli çocuklar, bölgedeki şartların olumsuzluğunu protesto etti. Çocukların ellerinde pankartlarda, 'Araplar, Gazze'nin size ihtiyacı var.' 'Benim hakkım nerede?' yazıyor. (Fotoğraf: AA)
Gazzeli çocuklar, bölgedeki şartların olumsuzluğunu protesto etti. Çocukların ellerinde pankartlarda, 'Araplar, Gazze'nin size ihtiyacı var.' 'Benim hakkım nerede?' yazıyor. (Fotoğraf: AA)

Gazze Belediye Başkanı Nizar Hicazi, elektrik krizi ve dış yardımların azlığının belediye hizmetlerini olumsuz etkilediğini belirtti.

Gazze'deki belediye binasında basın toplantısı düzenleyen Hicazi,
"Yapılan yardımların çoğunun durması, başta yakıt temini, temizlik işçilerinin istihdamı ve onarım çalışmaları olmak üzere belediye hizmetlerini olumsuz etkiledi. Tüm bunlar Gazze'de gerçek bir felaketin alarmını veriyor, belediye çalışmalarını tehdit ediyor"
dedi.

Ekonomik durumun bozulması nedeniyle insanların faturalarını ödeyemediğini, belediyenin de bu sebeple istihdam gerçekleştiremediğini ve çalışanların maaşını veremediğini aktaran Hicazi, "Giderlerin çoğunu jeneratörleri çalıştırmak için alınan yakıtlar oluşturuyor." diye konuştu.

Geçen yıl belediyenin yakıt tüketiminin yüzde 45 arttığını belirten Hicazi, şu ifadeleri kullandı:

Hicazi, Filistin hükümetine Gazze'nin yanında durma ve sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu.

  • ABD, 16 Ocak'ta, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) verilecek 125 milyon dolarlık yardımın 65 milyon dolarlık bölümünün "gözden geçirilmek üzere" askıya alındığını duyurmuştu.

Gazze'de İsrail ablukasının başladığı 2006 yılından bu yana enerji temininde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bölgenin ihtiyacı olan 600 megavat elektriğin ancak 210 megavatı temin edilebiliyor.

#Gazze
#İsrail
#Filistin
6 yıl önce