|

Güvenlik kaynaklarından Sincar uyarısı

Türkiye'nin Sincar'a müdahalesi gündeme gelince, paniğe kapılan terör örgütü PKK, yabancı kamuoyu baskısı oluşturmak için 'Sincar'dan çekiliyoruz' açıklamasını yaptı. Güvenlik kaynakları, Afrin’de YPG adı altında yaptığı terörist yapılanmayı, Sincar’da da YBŞ adı altında yaptığına dikkat çekti.

Yeni Şafak
18:25 - 23/03/2018 Cuma
Güncelleme: 18:30 - 23/03/2018 Cuma
IHA
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Güvenlik kaynakları, PKK’nın, Afrin’de YPG adı altında yaptığı terörist yapılanmayı, Sincar’da da YBŞ adı altında yaptığına dikkat çekti.

Kandil’den gelen yüzlerce teröristin önce yerel halktan zorla askere alımlar yaptığı, sonra bunlara silahlı eğitim verdiği vurgulandı. YBŞ içinde komutan seviyesinde PKK’lıların da görevlendirildiği vurgulanarak ,”PKK bu açıklamayı, Türkiye Afrin’e müdahale ettiği gibi Sincar’a da müdahale etmesin diye, yabancı kamuoyu baskısı oluşturmak için yaptı” denildi.

Güvenlik kaynakları, terör örgütü tarafından yabancı basına bir kaç kare fotoğraf ve demeç verdirilerek, PKK’nın Sincar da varlığının kalmadığı, YBŞ’nin de, kendilerini DEAŞ’tan korumaya çalışan Ezidilerden oluşan yerel bir güç olduğunun vurgulanacağına dikkat çekildi.

Böylece, Türkiye’nin Sincar’a yönelik müdahalesinin, DEAŞ’ı korumak ve güçlendirmek amacını taşıdığı propagandasını yapılacağı ifade edildi.

PKK’nın Ezidileri zorla askere aldığı hatırlatılarak, "
Kendisine karşı çıkan Ezidi liderlerini ya öldürmüş, ya da sürgüne göndermiştir. Sincar’dan kaçan bazı Ezidiler halihazırda sığınmacı olarak Türkiye deki bazı illerde barınmaktadır
” denildi.
#Sincar
#PKK
6 yıl önce