|

Hamaney'in konuşmasını beğenmedi

İsrail Başbakanı Netanyahu: İran liderinin konuşması anlaşmanın akılsızca olduğunu gösterdi. Hamaney'in konuşmasını "agresif ve ayrılıkçı" olarak nitelendiren Netanyahy konuşmanın, nükleer anlaşmanın İslam Cumhuriyeti'nin saldırganlığını yumuşatacağı beklentisinin yanlış olduğunu ifade etti.

Yeni Şafak
14:54 - 19/07/2015 الأحد
Güncelleme: 11:56 - 19/07/2015 الأحد
DHA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran lideri Ayetullah Ali Hameney'in P5+1 ülkeleri ve İranla geçen hafta imzalanan nükleer anlaşmanın ardından yaptığı konuşmanın, anlaşmanın “akılsızca” olduğunu gösterdiğini söyledi.



"Agresif ve ayrılıkçı"


İsrail Başbakanı Netanyahu, Iran lideri Ayetullah Ali Hameney' in konuşmasını “ agresif ve ayrılıkçı” olarak nitelendirerek; konuşmanın, nükleer anlaşmanın İslam Cumhuriyeti'nin saldırganlığını yumuşatacağı beklentisinin yanlış olduğunu ifade etti.




Cumartesi Günü İran lideri Ayetullah Ali Hameney nükleer anlaşmasının İran'ın ABD'ye karşı olan tutumunu değiştirmeyeceğini, Lübnanlı Hizbullah gerillalarını ve Filistinli askeri grupları desteklemeye devam edeceklerini söylemişti.




Bünyamin Netanyahu ise İran'ın “gerçekleri saklamaya” dahi uğraşmadığını, bunun da İran'ın Ortadoğu'daki, Amerika ve İsrail karşıtı grupların üzerindeki psikolojik baskısını arttırmasına yaracağını savundu. Bu grupların işlerinin kolaylaşacağını belirten Netanyahu, nükleer anlaşmasına dair ilk günden bu yana sert eleştiriler getiriyor.



#netanyahu
#netanyahu hamaney
#ayetullah hamaney
٪d سنوات قبل