|

Hariri, ‘üst akıl’a gitti

Lübnan başbakanlığından istifa eden Saad Hariri, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman’ın akıl hocası olarak bilinen Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti. Riyad’dan BAE’nin başkenti Abu Dabi’ye geçen Hariri, Veliaht Prens Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile görüşecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:09 - 8/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
İstifa ettiğini duyuran Saad Hariri’nin, Riyad’dan Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’ye gittiği bildirildi.
İstifa ettiğini duyuran Saad Hariri’nin, Riyad’dan Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’ye gittiği bildirildi.

Lübnan başbakanlığı görevinden geçen cumartesi Riyad’da istifa ettiğini duyuran Saad Hariri’nin, Riyad’dan Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’ye gittiği bildirildi. Hariri’nin BAE’de Abu Dabi Veliaht Prensi ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile görüşeceği bildirildi. İran lideri Ali Hamaney’in başdanışmanı ve eski İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti’yi geçen cuma Beyrut’ta kabul etmesinin ardından sürpriz bir şekilde Riyad’a geçen Hariri, burada katıldığı bir televizyon programında başbakanlık görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Hariri’nin görüştüğü BAE Veliaht Prensi Nahyan, Suud Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı yönlendiren isim olarak biliniyor.

#Lübnan
#Haririr
#İstifa
6 yıl önce