|

Hırsız papağan: Çaldığı GoPro’yla kaçışını çekti!

Yeni Zelanda’da Aotearoa kea türü bir papağan, çekim yapan bir kameramanın GoPro kamerasını çaldı. Kamera çekim sırasındayken hırsızlık yapan papağan kaçış görüntülerini de kaydetti.

Dış Haberler
00:00 - 5/02/2022 Cumartesi
Güncelleme: 03:05 - 5/02/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
Hırsızlık yapan papağan kaçış görüntülerini de kaydetti.
Hırsızlık yapan papağan kaçış görüntülerini de kaydetti.

Yeni Zelanda'da bir papağan, doğa gezisi yapan bir ailenin kamerasını çalıp çekim yaptı.

Güney Adası'ndaki Fiordland bölgesinde yer alan Kepler Yolu'nda yürüyüş yapan bir aile, manzara izleme noktasında dinlenirken Kea papağanlarıyla karşılaştı.

Verheul ailesi kuşları çekmek için kamerayı yerleştirdikten kısa süre sonra papağanlardan biri kamerayı kaptığı gibi havalandı ve Fiordland Ulusal Parkı'nı yukarıdan çekti.

Ulusal parktaki bitki örüntüsünün kameraya yansıdığı görüntülerde, papağanın tepeden aşağı doğru bir süre uçtuktan sonra yere inip GoPro'yu gagalamaya başladığı görülüyor.

Yeni Zelanda'nın ünlü televizyon programı Seven Sharp'a konuk olan Alex Verheul, "Aşağıdaki sesleri takip ettik, papağanların ağaçta olduğunu gördük. Bizim geldiğimizi duydular ve GoPro'yu bırakıp gittiler. Oğlum kuşların inebilmesi için iyi bir yer gibi görünen kayaların oraya gitti ve kamera oradaydı, hâlâ kayıt yapıyordu" dedi.

Verheul, kameranın tüm olup biteni kaydettiğini görünce şoke olduğunu belirtti.

HIRSIZ PAPAĞAN SOSYAL MEDYADA VİRAL OLDU

‘Kleptoman’ papağan, sosyal medyada da viral oldu. Aotearoa kea papağanları sık sık cüzdan, takı, paket öğle yemekleri ve durumun farkında olmayan turistlerden çaldıkları diğer değerli eşyalar nedeniyle “hırsız papağan” türü olarak biliniyor.

#Yeni Zelanda
#Fiordland
#papağan
#GoPro
#Aotearoa kea
2 yıl önce