|

Hırvatistan'da Türk-Hırvat Kültür ve Bilgi Merkezi açıldı

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, Türkiye'nin Hırvatistan ile geliştirdiği diplomatik ilişkilerin 25'inci yıl dönümü kapsamında Türk-Hırvat Dostluk Derneği Kültür ve Bilgi Merkezi açıldı.

Yeni Şafak
23:16 - 6/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:17 - 6/02/2017 Pazartesi
AA
Türk-Hırvat Kültür ve Bilgi Merkezi açıldı.
Türk-Hırvat Kültür ve Bilgi Merkezi açıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Zagreb Belediyesinin katkılarıyla yapılan merkezin açılışına Zagreb Belediye Başkanı Milan Bandic ve TİKA Zagreb Koordinatörü Haşim Koç'un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.



Kültür ve Bilgi Merkezi Başkanı Goran Beus Richemberg, açılışta yaptığı konuşmada, iki ülke arasında eğitim, kültür ve ekonomi alanındaki işbirliğinin çok daha uzun yıllar devam etmesi temennisinde bulunarak, "Merkezimizde sergi, kitap tanıtımları, film gösterimleri, çalıştaylar ve daha birçok faaliyet gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." dedi.





Hırvatistan'da mayıs ayında Türk Filmleri Festivali düzenleneceğini belirten Richemberg, festival kapsamında 12 filmin gösteriminin yapılacağını aktardı.



Merkezin açılışı kapsamında ayrıca Sultan Selim Kır'ın "Yansımalar" konulu fotoğraf sergisi de davetlilerin beğenisine sunuldu. Kır, serginin daha önce Sibenik ve Velika Gorica şehirlerinde açıldığını ifade etti.



Açılışa katılan müzisyen Hakan Ali Toker ise davetlilere müzik dolu dakikalar yaşattı.


#Hırvatistan
#Türkiye
7 yıl önce