|

İdlib'deki selzedelere Kızılay'dan yardım

Suriye'nin İdlib kırsalında bulunan yaklaşık 50 bin sivilin zor şartlar altında yaşadığı düzensiz kampların, sağanak nedeniyle sular altında kalmasının ardından, Türk Kızılay'ı selzedelere yardım gönderdi. Yardım malzemeleri arasında çadır, yatak, battaniye, kömür sobası, kömür, hijyen kolisi ve gıda kolisi bulunuyor.

12:56 - 19/01/2021 Salı
Güncelleme: 13:07 - 19/01/2021 Salı
AA
Türk Kızılay'ı selzedelere yardım gönderdi.
Türk Kızılay'ı selzedelere yardım gönderdi.

Suriye'nin İdlib kırsalında bulunan yaklaşık 50 bin sivilin zor şartlar altında yaşadığı düzensiz kamplar, sağanak nedeniyle sular altında kaldı.


Su baskını nedeniyle kamplardaki çadırlarda yaşam mücadelesi veren selzedelerin yatak, yorgan, giyim gibi malzemeleri kullanılamaz hale geldi.


Hasar yerinde incelendi

Selin neden olduğu hasarı yerinde inceleyen Türk Kızılay ekipleri, ilk etapta yağışlardan etkilenen Umut, El Emel, Abu Gansa, El Hücra, Huveyyer ve Gakabi kamplarına ulaştırdığı insani yardım malzemeleriyle selzedelere destek oldu.


Yeni çadırlar kuruldu

Barınma alanları için çadırlar kuran ekipler, selzedelere battaniye ve ekmek dağıttı. Türk Kızılay, bölgeye çadır, yatak, battaniye, kömür sobası, kömür, hijyen kolisi, gıda kolisi gibi insani yardım malzemeleri de sevk etti.


#Selzedeler
#Suriye
#İdlib
#Türk Kızılay
#Yardım
#Yağmur
3 yıl önce