|

İhvan'da yanlışlık yapmıştır

İhvan gençleri: "İhvan da dahil tüm devrimci güçler, Ocak Devrimi'nin hakettiğini yerine getirmede yanlışlık yapmıştır. Şimdi bu grupların tümü yanlışlarının bedelini kanları ve canlarıyla ödüyor" diyerek, gerçek devrimci güçlerin tamamının yeniden, geçmişte Mübarek ve şimdi Sisi ve yandaşlarının başında olduğu askere karşı birlik olmaları gerektiğini ifade ettiler.

Yeni Şafak
12:29 - 2/12/2014 Salı
Güncelleme: 12:37 - 2/12/2014 Salı
AA
Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu gençler, 25 Ocak Devrimine katılan tüm siyasi gruplara birlik çağrısında bulundu.


İhvan'a yakınlığıyla bilinen bir haber ağında yayınlanan açıklamada, "İhvan da dahil tüm devrimci güçler, Ocak Devrimi'nin hakettiğini yerine getirmede yanlışlık yapmıştır. Şimdi bu grupların tümü yanlışlarının bedelini kanları ve canlarıyla ödüyor. Askerin darbesi Mursi ve İhvan'a karşı değildi. Darbe, Ocak Devrimi ve gençlerine karşıydı. Darbenin şimdi tüm kesimlerden intikam alması bunun delilidir. 


Bu durum, devrimcilerin yargılanmaları ile Mübarek ve dönemindeki sembol isimlerin yargılanmaları sırasında açıkça ortaya çıkmıştır. Gerçek devrimci güçlerin tamamının yeniden, geçmişte Mübarek ve şimdi Sisi ve yandaşlarının başında olduğu askere karşı birlik olmaları gerekir" denildi.


"Mısır devrim şehitlerinin kısaslarının alınması ve özgürlük hedefinde birleşilebileceği" belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Herkesin bildiği gibi bizler, şehitliği ya da hapse atılmayı vazgeçmeye tercih ederiz. Hain askere kesinlikle eğilmeyeceğiz. Bizler ancak Allah karşısında eğilir, devrim ortaklarına saygı, maslahatı ve özgürlüğü için mücadele ettiğimiz Mısır vatanı adına mücadele için ayağa kalkarız. 


Herkesin vatanın çıkarlarını her şeyin önüne koymasını, tüm ihtilafları ve çıkarları terk etmesini ve derhal hainleştirici dili bırakmasını istiyoruz. Dört yıl boyunca verilen devrim şehitleri arasında bir ayrım yapmıyoruz. Muhammed Mahmud, Rabia, Maspiro, Nahda, Başbakanlık katliamları şehitlerinin kanları bizim için aynıdır. Katillerinden kısasları alınana dek bir an dahi rahat uyumayacağız.


Hapishanelerde, siyasi görüşleri ne olursa olsun tutukluların hiçbiri arasında ayrım yapmıyoruz. Hepsi de Ocak Devrimi'ne katılmanın bedelini ödüyor. Allah'a ve sizlere söz veriyoruz ki, meydanlarda ve caddelerde olmaya devam edeceğiz. Evlerimize, ya Mısır'a özgürlük geldiğinde ya da şehadetle döneceğiz. Bu mesaj bir ilktir ancak son olmayacaktır, ilişkimiz ve birliğimiz vatanımız Mısır'ın özgürlüğü ve devrimimizin zaferi için tek yoldur." 


İhvan gençleri, açıklamasının sonunda şunlara yer verdi:


"Sizleri tüm Mısır çapında hedefi askerlerden ve onlardan yararlanan tabilerinin yönettiği derin devleti, özellikle ABD, İsrail ve Arap Körfezi'nin hainlerinin Mısır'daki çıkarlarını ve askeri darbenin çobanlarını yıkan bir devrim birliğine çağırıyoruz."
#Mısır
#İhvan
#İhvan Gençliği'nin açıklaması
9 yıl önce