|

'İİT'nin kararına ne yapıyorsunuz diye soramazsınız'

KKTC Başbakanı Özgürgün, İİT zirvesinin ABD'nin aldığı skandal karara karşı bir cevap olduğunu ifade ederek, "Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan edip Büyükelçiliği’nde Tel Aviv’den Kudüs’e taşırsanız, bunun cevabı da size bu şekilde gelir buna da hiç bir şekilde tepki veremezsiniz, hiçbir şekilde ne yapıyorsunuz diye de soramazsınız. Bu da işte İslam İşbirliği Teşkilatı’nın almış olduğu karardır" dedi.

Yeni Şafak
21:41 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:35 - 14/12/2017 Perşembe
IHA
KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün
KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nin ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak ilan edilmesine destek verdiğini, İsrail’in bölgede aldığı karalar ile dünya barışına tehdit oluşturduğunu belirtti.

Türkiye’de gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti ilan edilmesine ilişkin konuşan KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, “Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan edip Büyükelçiliği’nde Tel Aviv’den Kudüs’e taşırsanız, bunun cevabı da size bu şekilde gelir buna da hiç bir şekilde tepki veremezsiniz, hiçbir şekilde ne yapıyorsunuz diye de soramazsınız. Çünkü çok basit bir fizik kuralıdır, hareket kuralıdır, yıllardır kanıtlanmış her etkiye eşit ve zıt yönde bir tepki vardır. Dolayısı ile siz bir etki yaparsanız bu şekilde hiç bir kural tanımayan hiçbir şekilde o bölgede barışı sağlamayan hatta kan dökülmesine yol açacak. Size de karşılık olarak bir tepki gelecektir. Bu da işte İslam İşbirliği Teşkilatı’nın almış olduğu karardır” dedi.

"Burada hareketi başlatan da yapanlar bunun sorumluluğunu taşımaktadır"

Kudüs’ün KKTC’ye yakınlığına değinen Özgürgün, “Burada hareketi başlatan da yapanlar bunun sorumluluğunu taşımaktadır. Ortadoğu’nun genel barışına hatta dünya barışına tehdit oluşturmaktadır. İnşallah bu adımlardan, yanlış alınmış kararlardan geri dönülür. Bu şekilde kan dökülmesine kadar varabilecek bir çatışmaya meydan verilmez" diye konuştu.


#KKTC
#Hüseyin Özgürgün
6 yıl önce