|

IKBY Musul'a giden tüm bağlantılarını kesti

Irak ordusu, Peşmerge ve Irak güçleri arasında çıkan çatışmalardan dolayı Erbil, Duhok vilayeti ile Mahmur ilçesinden Musul'a giden üç karayolunun IKBY tarafından trafiğe kapattığını açıklandı.

Yeni Şafak
13:20 - 26/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:23 - 26/10/2017 Perşembe
AA
Arşiv
Arşiv

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), Peşmerge ve Irak güçleri arasında çatışmaların çıkması nedeniyle, Musul kent merkezine giden anayolları trafiğe kapattığı belirtildi.

Irak ordusunun 16'ncı Tugayı'nda görevli Albay Kazım Hüseyin el-Musavi, yaptığı açıklamada, IKBY'nin, sabah saatlerinde Peşmerge ve Irak güçleri arasında çıkan çatışmalardan dolayı Erbil, Duhok vilayeti ile Mahmur ilçesinden Musul'a giden üç karayolunu trafiğe kapattığını ifade etti.

Araç giriş çıkışına izin verilmiyor

Musavi, Peşmerge'nin Erbil-Musul karayolu üzerindeki Hazır bölgesinde, Duhok-Musul karayolu üzerindeki Şeyhan ilçesinde ve Musul'un güneyinde yer alan Mahmur ilçesindeki kontrol noktalarında araçların giriş ve çıkışına izin vermediğini kaydetti.

Irak güçleri, Haşdi Şabi ve Peşmerge güçleri arasında Musul vilayetinin kuzeybatısı ve güneyindeki Mahmur ilçesiyle, Kerkük'ün kuzeyindeki Altunköprü kasabasında başlayan çatışmalar şiddetli şekilde devam ediyor.

#(IKBY
#Irak
#Peşmerge
6 yıl önce