|

İngiliz polisi nefret suçu için 1.7 milyon sterlin ayırdı

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının artından ırkçı söylemlerde görülen artış, Londra polisini alarma geçirdi. Polis teşkilatı, 1.7 milyon sterlinlik yeni uygulamayla, nefret suçlarıyla internet ortamında mücadele edecek.

Yeni Şafak
15:42 - 15/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:49 - 15/08/2016 Pazartesi
AA

İngiliz polisi, sosyal medya platformları başta olmak üzere internet ortamında yaşanan nefret suçlarıyla mücadele edecek.



Londra Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, Londra Emniyeti bünyesinde kurulacak özel bir timin, özellikle Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformları ile genel olarak internet ortamında yaşanan nefret suçlarıyla mücadele edeceği kaydedildi.



Açıklamada, önümüzdeki aylarda çalışmalarına başlayacak timin, nefret suçu işleyenlerin kimliği ve yerinin tespiti ile söz konusu suçların yaşanmasının engellenmesi yönünde çalışmalarda bulunacağı belirtildi. İki yıl boyunca pilot proje olarak yürütülecek uygulamanın bütçesinin ise 1,7 milyon sterlin olduğu kaydedilirlen, İngiltere İçişleri Bakanlığının da bütçeye 452 bin sterlin katkıda bulunduğu aktarıldı.



Nefret Suçu Hareket Planı


İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, geçen ay nefret suçlarıyla mücadeleye ilişkin yaptığı bir konuşmada, "Nefret saçan kişilere çok net bir mesajım var: Bunları sineye çekmeyeceğiz. 21. yüzyıl Büyük Britanyasında nefrete hiçbir şekilde yer yok. Nefretin masada yeri yok. Bunun kökünü kazımak için elimizden gelen her şeyi yapacağız." demişti. Rudd ayrıca, nefret suçlarıyla mücadele çerçevesinde hükümetin hazırladığı "Nefret Suçu Hareket Planı" adlı yeni uygulama kapsamında emniyet yetkililerinin nefret suçlarını daha iyi nasıl kavrayabileceği ve nefret suçu olaylarında nasıl hareket edebilecekleri yönünde iyileştirmelerde bulunulacağını söylemişti.



Hükümetin yeni uygulamasıyla nefret suçu teşkil eden olayların yetkililere daha fazla bildirilmesi amaçlanıyor. Hükümetin, özellikle toplu taşımada yaşanan nefret suçlarının nasıl önlenebileceği yönünde toplumlarla çalışmalarda bulunulması planlanırken, okullardaki nefret ve ön yargıyla mücadele kapsamında da eğitimcilerle çalışılması öngörülüyor. Hükümet ayrıca ülke genelinde dini toplumların endişelerini dikkate alarak, ibadethanelerin korunmasının güçlendirilmesi için 2,4 milyon sterlin değerinde güvenlik önlemi ve ekipman fonu oluşturuyor.




İngiltere'de Müslümanlara olan nefret arttı










#Amber Rudd
#İngiltere
#internet
#Nefret suçları
#nefret suçu
8 yıl önce