|

İngilizler isyan etti: 45 bin kişi Türkiye'nin kırmızı listeden çıkması için imza topladı

Türkiye'de tatil yapmak isteyen İngilizlerin koronavirüs salgını kapsamında alınan seyahat yasağı nedeniyle hükümete tepkili. İngiliz basınında yer alan haberde 45 bin kişinin Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılması için imza topladığı belirtildi. "İngiliz tatilciler öfkeli" denilen haberde, imza sayısının 100 bine ulaşması durumunda konunun parlamentoya taşınacağı ifade edildi.

12:23 - 3/09/2021 Cuma
Güncelleme: 12:35 - 3/09/2021 Cuma
Diğer
Arşiv
Arşiv

İngiliz The Times gazetesi, Türkiye'de yaz tatili yapmak isteyen İngilizlerin seyahat kısıtlamasına karşı harekete geçtiğini belirten bir haber yayımladı. Gazetede kısıtlama kararına yönelik, "İngiltere'den daha düşük vaka oranına sahip olmasına rağmen, Türkiye, artan enfeksiyon oranları ve testler konusunda şeffaflık eksikliği nedeniyle 'yüksek riskli' olarak işaretlendiği Mayıs ayının başından bu yana İngiltere'nin seyahat kırmızı listesinde" yorumuna yer verildi.

  • "İngiliz tatilciler öfkeli" denilen haberde, 2 Eylül itibariyle 45 binden fazla İngilizin Türkiye’nin güvenli ülke listesine alınması için imza topladığı, bu sayı 100 bine ulaştığında talebin parlamentoda görüşüleceğini belirtildi.

Bir sonraki seyahat listesi güncellemesi 16 Eylül'de


Haberde, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’ndeki yetkililerin "Kovid-19 ile ilgili bilimsel veriler, Türkiye'nin bir sonraki incelemede kırmızı listeden çıkarılacağı yönündeki beklentimizi destekliyor" açıklaması yaptığı aktarıldı. Tahmin yürütmenin bir diğer yolunun Dünya Sağlık Örgütü'nün önerilerine bakmak olduğu ifade edilen haberde şu ifadeler yer aldı: "DSÖ, ülkelerin virüsü kontrol altında tutmak için pozitif test oranının yüzde 5'in altında tutmaları gerektiğini belirtti. Bu nedenle oran ne kadar yüksekse, bir ülkenin kırmızı listede kalma olasılığı o kadar yüksek. 26 Ağustos'taki son seyahat güncellemesinde yüzde 5.1 olan Türkiye kırmızı, yüzde 13 olan İsviçre yeşil listede yer aldı. İngiltere ise yüzde 4'teydi"

  • İngiltere'nin bir sonraki seyahat listesi güncellemesi 16 Eylül'de yapılacak.
#the times
#ingiltere
#koronavirüs
3 yıl önce