|

İngiltere Sağlık Bakanı Hancock istifa etti

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, kendisi gibi evli olan danışmanı Gina Coladangelo ile samimi görüntülerinin basına sızması sonrası gelen tepkilerin ardından istifa etti. Hancock, geride kalan gün muhalefetin 'istifa' taleplerini reddederek, "Bu koşullarda sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiğimi kabul ediyorum fakat istifa etmeyeceğim" demişti.

20:38 - 26/06/2021 Cumartesi
Güncelleme: 21:23 - 26/06/2021 Cumartesi
IHA
​İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock - Gina Coladangelo
​İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock - Gina Coladangelo

The Sun gazetesi, evli olan Hancock'un yine evli olan eski lobici Gina Coladangelo'yu bakanlık binası içinde öperken gösteren güvenlik kamerası görüntülerinden alınan fotoğrafları yayımladı.

Haberde, Hancock'un, Coladangelo'yu martta 6 aylık bir sözleşmeyle ücretsiz danışman olarak atadığı ve daha sonra ona Sağlık Bakanlığı yönetiminde bir görev verdiği ancak bunu ilgili birimlere bildirmediği ifade edildi.

İstifa etti

Söz konusu gelişmelerin ardından gelen tepkiler üzerine Hancock, görevinden istifa etti.

Muhalefetin istifa çağrısını reddetmişti

Haberin ardından yazılı açıklama yapan Hancock, "Bu koşullarda sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiğimi kabul ediyorum." demişti.

İnsanları hayal kırıklığına uğrattığını ve bunun için çok üzgün olduğunu belirten Hancock, muhalefetin istifa çağrısını ise reddetmişti.

Hancock,
"Ülkeyi bu salgından çıkarmak için çalışmaya odaklanmaya devam ediyorum ve bu kişisel meselede ailemin mahremiyetine saygı gösterilirse memnun olurum."
ifadesini kullanmıştı.
#ingiltere
#sağlık bakanı
#Matt Hancock
#Gina Coladangelo
3 yıl önce