|

İngiltere'den skandal göçmen politikası

İngiltere, ülkesine gelen göçmenlerin sayısını azaltmak ve devletten aldıkları yardımı kesmek için bir komite kurdu. Göç edenlerin sayısını azaltmak ve kontrol altına almak için kurulan özel görev komitesine başkanlık edecek kişi isi İngiltere Başbakanı Cameron, AB ülkelerinden ülkesine gelen göçmenlerin devletin yardım sisteminden faydalanmasını istemiyor.

Yeni Şafak
17:15 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 17:23 - 2/06/2015 Salı
AA

Yıllık göçü 100 binin altına indirmeyi amaçlayan Cameron, bu hedefine kurulan özel görev komitesiyle ulaşmaya çalışacak. Komiteyle sadece Avrupa Birliği (AB) dışından değil, AB ülkelerinden gelen göç de kontrol edilecek. Komitede İçişleri Bakanı Theresa May ve Maliye Bakanı George Osborne'un yanı sıra Muhafazakar Parti'den üst düzey yetkililer bulunacak.



"Göçmenler yardımdan faydalanmasın"


Cameron, AB ülkelerinden ülkesine gelen göçmenlerin devletin yardım sisteminden faydalanmasını istemiyor. İngiltere Başbakanı göçün kontrol edilmesi ve göçmenlerin devlet yardımlarından yararlanmasına kısıtlamalar getirilmesi konularını Avrupalı mevkidaşları ve Brüksel ile de müzakere ediyor. Cameron, bu müzakerelerin ardından ülkesinin 1973 yılından bu yana sürdürdüğü AB üyeliğini 2017 yılının sonuna kadar referanduma sunmak istiyor.



Amaç 100 binin altına düşürmek


İngiltere'de geçen ay yapılan genel seçimden önce 5 yıl boyunca görevde olan koalisyon hükümeti yıllık göçü 100 binin altına indirmeyi başaramamıştı. Alınan çeşitli önlemlere karşın, geçen yıl göçün yüzde 50 arttığı ve 318 bin kişiye ulaştığı açıklanmıştı.



İngiliz hükümetinde göçün yanı sıra dijital altyapı, sağlık, yabancı savaşçılar, ihracat gibi konularda da özel görev komiteleri bulunuyor.



Bu arada genel seçim sonucu Muhafazakar Parti'den milletvekili seçilen Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, AB ile istenilen reformlar yapılamazsa İngiltere'nin birlikten ayrılmaya hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Johnson, Avam Kamarasında yaptığı konuşmada, Cameron'ın AB ile başarılı müzakereler yürüteceğine inandığını kaydetti.



İngiltere Başbakanı ve Muhafazakar Parti lideri Cameron geçen hafta AB turuna çıkmış ve Almanya, Polonya, Hollanda ve Fransa'da temaslarda bulunmuştu.



#david cameron
#cameron göç politikası
#ingilizler göç politikası
9 yıl önce