|

Irak Kara Kara Kuvvetleri Komutanı Kerkük'de

Irak Kara Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Celal, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim ve askeri yetkililerle kentin güvenlik durumunu görüştü

Yeni Şafak
14:59 - 13/01/2015 Salı
Güncelleme: 15:08 - 13/01/2015 Salı
AA
Gündem
Gündem
Irak Kara Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Riyad Celal, Kerkük'te Vali Necmeddin Kerim ile kentin polis ve askeri yetkilileriyle bir araya geldi. 


Celal, Kerkük ziyareti kapsamında ilk olarak Vali Kerim ile görüştü. Toplantıda Kerkük Polis Müdürü General Cemal Tahir ve Yardımcısı Turhan Abdülrahman ve diğer yetkililer de hazır bulundu. Toplantı sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Celal, kentin güvenlik durumunu yerinde görmek için Kerkük'e geldiğini söyledi.


Kerkük halkının desteğiyle şehrin korunmasının önemine dikkati çeken Celal, "Her türlü desteği sunmaya hazırız. Daha önce yapılan hatalardan ders çıkarılmalı. Bizler Kerkük için güvenlik anlamında attığımız her adımda Kerkük Valisi ve şehirdeki güvenlik komisyonu ile koordineli çalışacağız. Kentin terör örgütü IŞİD'den korunması için bu koordinasyonun çok önemli" dedi. 


Irak'ta IŞİD'in 10 Haziran'da Musul'u ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor. Şii milislerin de içerisinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, IŞİD'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.
#Irak
#IŞİD
#Kerkük
#Necmeddin Kerim
#Riyad Celal
9 yıl önce