|

İran KDP'si ilk eylemini yaptı: 7 İran askeri yaralı

8 ay önce Kandil'de ilk kampını kuran İran KDP'si uzun yılların ardından ilk eylemini bu akşam Oşnaviye bölgesinde gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre 7 İran askerinin yaralandığı öğrenildi.

Yeni Şafak
00:23 - 16/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:37 - 16/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv- İran KDP'si yaklaşık 8 ay önce Kandil'e yerleşmeye başlamıştı.
Arşiv- İran KDP'si yaklaşık 8 ay önce Kandil'e yerleşmeye başlamıştı.

İran KDP'si yaklaşık 8 ay önce Kandil'e yerleşmeye başlamış ve terör örgütü PKK, Kandil'i kendisinin dışında kimsenin kullanamayacağını belirerek İKDP ile çatışmalara girmişti. Ancak İKDP 2 kamp kurarak İran'a yönelik eylemler için çalışmalara başlamıştı. İKDP'nin Kandil'e gelmesi ile birlikte PKK'yı Kandil'in bekçisi olarak gören İran, PKK İle İKDP'nin bölgeden uzaklaştırılması için 3 kez görüşme trafiği gerçekleştirdi.



8 aydan buyana İran'daki kentlerde yerel yapısını yeniden şekillendirmeye çalışan İKDP Bugün meydana gelen çatışma ile İKDP uzun bir aradan sonra tekrar silahları devreye soktu.



Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre İKDP'ye bağlı silahlı grupların Ormiye'den Mahabat'a geçen Oşnavi'nin kırsal bölgesinde İran güvenlik güçleri ile çatıştıkları çatışmaların 6 saat sürdüğü kaydedildi.




#PKK
#İran
#Oşnaviye
8 yıl önce