|

Irkçı duvar

Tehlikeli Akdeniz yolculuğunu başarıyla tamamlayarak Avrupa sınırına ulaşan mültecilerin yüzleştiği zorluklar bitmiyor. Bambaşka hayallerle yola çıkan göçmenler, Balkan ülkelerindeki yaşama adapte olmaya çalışıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:18 - 9/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Irkçı duvar
​Irkçı duvar

Avrupa’da hayat kurmak için yola düşen binlerce mülteci Balkan ülkelerinden bir yere kıpırdayamıyor. Sınırda sıkışan binlerce mülteciden yalnızca 7 bin 600’ü Sırbistan’da yeni bir hayata başlıyor. Bunlardan birisi de Afganistan’dan gelen Faqirzada ailesi. Ailenin babası Muhammed Şafi, Almanya’da yeni bir gelecek için yola çıktıklarını söylüyor. En büyük oğulları Münih’te okuyan aile, çocuklarını görmek için dahi sınırı geçemiyor.


ÖLENE KADAR BURADAYIZ

Sırbistan’a geldikten 8 ay sonra burada uzun süre kalacaklarını anladığını belirten Muhammed Şafi, “Uzun süre burada olacağımızı düşünüp Sırpça öğrenmeye karar verdik. Ancak Avrupa Birliği’ne ulaşmak için ölene kadar burada bekleyeceğiz” diyor. Faqirzda’nın üç çocuğu, bu baharda pilot bir program çerçevesinde 25 sığınmacıya kapılarını açan Belgrad’daki ilköğretim okuluna kaydoldu.

#Suriye
#Sığınmacı
#Göçmen
#Balkanlar
#Sırbistan
7 yıl önce