|

Irkçı markaj

İslamofobik akımı hukuksal alana taşıyan ülkelerden İngiltere’de çıkan yeni bir yasaya göre şüpheli görülen Müslümanlar artık yakından takip edilecek ve haklarında terör soruşturması yapılacak.

Yeni Şafak
04:00 - 15/02/2015 Pazar
Güncelleme: 20:45 - 14/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

İngiltere’de İngiliz vatandaşlarının yurt dışında “terör” eylemlerine katılarak ülkeye dönmelerini önlemek amacıyla hazırlanan “Terörle Mücadele ve Güvenlik” tasarısı Müslüman karşıtı içeriğiyle dikkat çekiyor. Kraliyet onayıyla yürürlüğe giren yeni yasada İngiliz istihbarat ajansları ve polis, “terör tehdidi oluşturan kişiler”i yani Müslümanları yakından takip ederek pasaportlarına geçici süreyle el koyabilecek. 


LİSTELER ÖNCE POLİSE

Ülkede sınır polisi, yolcu bilgileri ve detaylarına sahip olacak ve havayolu şirketleri yolcu listelerini önce polis ile paylaşacak. Aksi halde uçakların inişlerine izin verilmeyecek. Ayrıca üniversitelerden, okullardan, belediyelerden ve hapishanelerden kişilerin “terör” örgütlerine çekilmemesi için “gönüllü yardım” (casusluk) programları başlatılacak ve internet şirketleriyle işbirliği yapılacak.

#islamofobi
#terör
#müslüman
#avrupa
#ırkçılık
9 yıl önce