|

İşbirliği itirafı

PKK’dan kaçıp teslim olan sağlıkçı kadın terörist, ABD’li ve Fransız doktorlardan 6 ay eğitim aldığını söyledi. Suriye’deki hastanelerde görev yaptığını belirten terörist, örgüt içinde elebaşlarının tecavüzüyle hamile kalan kadınların öldürüldüğünü anlattı.

Yeni Şafak
04:00 - 13/01/2019 Pazar
Güncelleme: 02:33 - 13/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Teslim olan sağlıkçı kadın teröristin ismi güvenlik gerekçesiyle açıklanmadı.
Teslim olan sağlıkçı kadın teröristin ismi güvenlik gerekçesiyle açıklanmadı.

Son yıllarda ağır darbe yiyen terör örgütü PKK, yaralı teröristleri tedavi ettirmek amacıyla Temmuz 2013’de kadın bir sağlıkçı kaçırdı. Fırsatını bulunca örgütten kaçıp teslim olan terörist ifadesinde, PKK’nın acımasız ve kirli yüzünü deşifre etti. Irak’ta bir mağaraya götürüldüğünü anlatan terörist, bu süreçte erkek teröristlerin kadınlara tecavüz ettiğine şahit olduğunu söyledi.

HAMİLE TERÖRİSTLER İNFAZ EDİLMİŞ

Daha sonra Suriye bölgesinde 6 ay boyunca Fransız ve ABD’li doktorlardan eğitim aldığını anlatan terörist, Rasulayn Hastanesinde hamile olduğundan şüphelenilen bir teröristin tahlillerini yaptığını, hamile olduğu öğrenilen kadının öldürüldüğünü söyledi. Cinderes’teki hastaneyi ABD’li askerlerin talimatıyla boşaltıp şehir merkezindeki hastaneye geçtiklerini kaydeden kadın terörist, “Savaşta yaralanan teröristleri tedavi etmemi, ardından Türk askerine silah kaldırmamı istediler. Yapmayınca Şehba tarafına gönderdiler” dedi. Zeytin Dalı Harekatı’nda 14-15 yaşındaki çocukların zorla silahlandırılıp Türk askerine karşı çatışmaya gönderildiğini anlatan terörist şunları söyledi: “Örgüt Türk askerlerini sürekli kötülüyor. Teslim olmak isteyenler kaygı duymasın. Türk askeri yardım ediyor, ailelere kavuşturuyor.”

ELEBAŞLARININ ÇARPIK İLİŞKİLERİ

PKK’dan kaçıp teslim olan ‘Karker’ kod adlı başka bir terörist de ifadesinde, elebaşlarından ‘Celal’ kod adlı PKK’lının, ilişki yaşayan 2 teröristin boğularak öldürülmesi emrini verdiğini söyledi. Sözde elebaşlarının diğer teröristlerle çarpık ilişkiler yaşadığına şahit olduğunu da belirten PKK’lı ‘Karker’, çatışmalarda saklandıkları yerden çıkmayan elebaşlarının, çatışmalara çocuk yaştaki teröristleri gönderdiğini anlattı.

  • İki haftada 23 terörist
  • Diyarbakır’da iki terörist öldürüldü. Kocaköy ilçesine bağlı Bozbağlar Köyü sınırları içerisinde JÖH timlerinin önceki gün düzenlediği operasyonda bir grup PKK’lı ile sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada, ‘Zinarin Berxwedan’ kod adlı Hacire Yılmaz ile ‘Zilan Torhildan’ kod adlı Suzan Çelik isimli teröristler etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı, 28 Aralık 2018-11 Ocak 2019 tarihleri arasını kapsayan son 15 günde Diyarbakır’da 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ile patlayıcı yapımında kullanılan 175 kg amonyum nitrat, 103 kg PETN, 100 kg C-4 patlayıcı madde ele geçirildi. 30 EYP de imha edildi.

#PKK
#ABD
#Fransız
#Suriye
#Doktor
#Terörist
5 yıl önce
default-profile-img