|

İşgal projesinde ilk adım

İşgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Ariel Yahudi yerleşim birimini İsrail’e bağlayacak tren hattı projesi İsrail Ulaştırma ve İstihbarat Bakanlığı’ndan geçti. Filistin Hükümeti projenin tek amacının ‘çalmak ve talan etmek’ olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 05:20 - 18/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
Batı Şeria’dan İsrail’e tren hattına onay
Batı Şeria’dan İsrail’e tren hattına onay

İsrail Ulaştırma ve İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, işgal altındaki Batı Şeria’daki Ariel Yahudi yerleşim birimini İsrail’e bağlayacak olan tren hattı projesini onayladı. Proje ile yollardaki trafik yoğunluğunu azaltmanın amaçlandığı iddia edildi. Filistin Hükümeti Sözcüsü Yusuf el-Mahmud ise, “Bu, işgal hükümetinin, Trump’tan aldığı cesaretle topraklarımızı çalmak ve talan etmek için uygulamayı planladığı projenin bir adımıdır” dedi.

1 OCAK’TA ONAYLANMIŞTI

Mahmud, bu adımın başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin engellenmesi çabası olduğunu söyledi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun lideri olduğu Likud Partisi'nin en üst düzey karar alma mekanizması Merkez Komitesi, işgal altındaki Filistin toprağı Batı Şeria’da yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin İsrail’e ilhak edilmesini öngören yasa tasarısını 1 Ocak 2018’de onaylamıştı.

  • Batı Şeria’dan İsrail’e tren hattına onay
  • Doğu Kudüs ve Batı Şeria 1967’den bu yana İsrail tarafından işgal altında. İsrail, Batı Şeria’daki yerleşimcilerin sayısını kısa sürede 1 milyona çıkarmayı hedefliyor. Uluslararası hukuka göre ise, işgal altındaki Filistin topraklarındaki tüm Yahudi yerleşim birimleri “yasa dışı” kabul ediliyor
#İsrail
#Filistin
#İşgal
6 yıl önce