|

İşgal saldırılarında 20'nci gün: Müzakerelerde olumlu adım

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal saldırıları 20'nci gününe girdi. Rus birliklerinin başkent Kiev'e yönelik ilerleyişi devam ederken, iki ülke arasındaki müzakere görüşmelerinde az da olsa olumlu bir gelişme yaşandı. İşte dakika dakika bölgede yaşanan gelişmeler...

22:24 - 15/03/2022 Salı
Güncelleme: 22:50 - 15/03/2022 Salı
Yeni Şafak
​İşgal saldırılarında 20'nci gün
​İşgal saldırılarında 20'nci gün

Tüm dünyanın merakla takip ettiği Ukrayna-Rusya Savaşı, 20'nci gününde devam ediyor.İki ülke, dün yeniden müzakere masasına oturdu. Online olarak gerçekleştirilen müzakerelerin dördüncü toplantısından da sonuç çıkmadı.

Heyetler bugün yeniden bir araya geldi.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, bazı Batılı ülkelerin Ukrayna'ya yabancı uyruklu paralı savaşçı gönderdiğini belirterek,
"Tüm yabancı paralı savaşçıların Ukrayna'da bulundukları yerleri biliyoruz. Bu yerlere saldırılar düzenleyeceğiz."
dedi.

İşte Rusya-Ukrayna savaşında bölgede yaşanan dakika dakika gelişmeler...


  • 22.49:
    Ukrayna Devlet Başkanlığı, müzakere masasında Rusya’nın Ukrayna’ya karşı olumlu manada ses tonunu değiştirdiğini açıkladı.


22.38:
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi'nden ayrıldıklarını ve bu bildirimin Genel Sekreter Marija Pejcinovic Buric’e iletildiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada "NATO ve Avrupa Birliği’ne üye devletler, Avrupa Konseyi'ndeki çoğunluklarını kötüye kullanarak bu örgütü sürekli olarak Rusya karşıtı bir politika aracına dönüştürüyor." denildi.
20.50:
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile yaptığı görüşmede, Ukrayna’nın, Donetsk’in merkezine füze saldırıları gerçekleştirdiğini ifade etti.
19.40:
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasından dolayı 8'i Savunma Bakan Yardımcısı olmak üzere Rusya Savunma Bakanlığından 11 üst düzey yetkiliyi yaptırım listesine aldıklarını açıkladı.
18.44:
Rusya, Kanada Başbakanı Trudeau'nun Rusya'ya girişini yasakladı.

18.02:
Rusya; ABD Başkanı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve CIA Direktörü William Burns dahil 13 ABD'li yetkilinin yaptırım listesine alındığını açıkladı.
17.24:
Ukrayna'da Rus saldırısına uğrayan Zelenskiy Gay köyündeki okulun enkazından 3 kişinin kurtarıldığı, 7 kişinin ise cesedine ulaşıldığı bildirildi.


15.06:
Ukrayna’nın Lviv kentinde sabah saatlerinde çalmaya başlayan sirenlerin ardından sokakta olan siviller alışveriş merkezinin kapalı otoparkına sığındı.
14.36:
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, herkesin Rusya'nın hedefi olduğunu ve Avrupa'nın diğer bölgelerini de hedef alabileceği uyarısı yaptı.
14.16:
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov; 'Rusya gayrimeşru yaptırım şartlarında bile İran ile iş birliğini geliştirecek' açıklaması yaptı.
14.11:
Rusya'nın saldırısı sonrası yüz binlerce mülteciye ev sahipliği yapan Lviv’de sahra hastanesi oluşturuldu.

Şehir merkezinin dışındaki bir alışveriş merkezinin bodrum katında kurulan hastanede, ABD’nden gelen doktor, hemşire, eczacı ile teknik personelden oluşan 95 kişilik ekip görev alıyor.

13.55:
Ukrayna Savunma Bakanlığı: "404 tank, 1279 askeri zırhlı araç, 150 adet top atış sistemi, 64 çok namlulu roketatar, 36 hava savunma sistemi, 81 uçak, 95 helikopter, 640 otomobil, 3 gemi, 60 yakıt tankeri ve 9 insansız hava aracı imha edilmiştir.”
13.27:
Birleşmiş Milletler, Ukrayna'dan komşu ülkelere geçen mülteci sayısının 3 milyona ulaştığını duyurdu.
12.32:
Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı Emine Dzheppar, Harkiv’in bombalanma anının güvenlik kamerası görüntülerini paylaşarak işgalin başlamasından itibaren ülke genelinde toplamda 90 çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti.
12.17:
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bu akşam başlayacak ve perşembe sabahına kadar sürece 35 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
11.06:
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Herson bölgesinin tüm topraklarının kontrol altına alındığını bildirdi.
11.00
Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 20 gündür devam ederken, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Slovenya Başbakanı Janez Janša ve Çekya Başbakanı Petr Fiala savaş hakkında değerlendirmelerde bulunmak için Ukrayna'nın başkenti Kiev'e girme kararı aldı. Üç başbakan Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüşecek.
10.47:
İngiltere Savunma Bakanlığı, Ukrayna-Rusya savaşındaki son duruma ilişkin gelişmeleri paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya’nın Herson’da Kırım, Luhansk ve Donetsk’te olduğu gibi referandum yapmayı planladığı belirtildi.
10.34:
Ukrayna'ya saldıran Rus ordusunun 13 bin 500'den fazla askerini kaybettiği belirtildi.
09.32:
Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Rus birliklerince düzenlenen saldırıda bir apartman daha ağır hasar gördü. Saldırı sonucunda apartmanın 1-5. katlarında yangın çıktı. Ağır hasar gören apartmandan itfaiye ekipleri bir kişiyi kurtardı.
00.09:
FOX News haber kanalı kendi yayınında, savaş muhabiri Benjamin Hall'un Ukrayna'da tehlikeli bir bölgede haber yaparken yara aldığını duyurdu.



#Rusya
#Ukrayna
#Savaş
2 yıl önce