|

İşgalci İsrail Aksa'da bayrakla fotoğraf çekilen Türk vatandaşını gözaltına aldı

İşgalci İsrail polisi, Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da yatsı namazı sonrasında Türk bayrağıyla fotoğraf çekilen Osman Hazır isimli bir Türk vatandaşını gözaltına aldı.

Yeni Şafak
00:41 - 12/01/2018 Cuma
Güncelleme: 00:43 - 12/01/2018 Cuma
AA
Daha önce de Türk bayrağı baskılı tişört giyen ve fes takan, aralarında çocukların da bulunduğu bir grup Türk vatandaşlarından bazıları gözaltına alınmıştı
Daha önce de Türk bayrağı baskılı tişört giyen ve fes takan, aralarında çocukların da bulunduğu bir grup Türk vatandaşlarından bazıları gözaltına alınmıştı

İsrail polisinin Kudüs'te Mescid-i Aksa'yı ziyaret eden Osman Hazır isimli bir Türk vatandaşını gözaltına aldığı bildirildi.

Tur rehberi Murat Kundak, yaptığı açıklamada, 46 yaşındaki Türk vatandaşı Hazır'ın işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da yatsı namazı sonrasında Türk bayrağıyla fotoğraf çekildiği gerekçesiyle gözaltına alındığını söyledi.

Türk vatandaşı Hazır'ın İsrail polisi tarafından Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Eski Şehir'in El-Halil (Yafa) kapısındaki David Polis Merkezi'ne (Kışla) götürüldüğünü aktaran Kundak, Hazır'ın yaklaşık 5 saattir gözaltında tutulduğunu ifade etti.

6 saat sonra serbest

46 yaşındaki Türk vatandaşı Hazır, yaklaşık 6 saat gözaltında tutulduktan sonra salıverildi.

Serbest bırakıldıktan sonra Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Eski Şehir'in El-Halil (Yafa) kapısındaki David Polis Merkezi'nin (Kışla) önünde AA muhabirine açıklama yapan Hazır, "Mescid-i Aksa'da Türk bayrağıyla fotoğraf çektirdikten sonra İsrail polisi tarafından karakola götürüldüm. Polise hiçbir mukavemet göstermediğim halde yaklaşık 6 saat karakolda tutularak sorgulandım. Daha sonra 15 gün Mescid-i Aksa'ya girme yasağı aldığım söylenerek serbest bırakıldım." dedi.

Mescid-i Aksa'ya girmesi durumunda mahkemeye sevk edilerek 5 bin Şekel (5 bin 520 lira) para ile hapis cezasına çarptırılacağının söylendiğini belirten Hazır, "Bu süre içerisinde polisin beni çağırması durumunda karakola gelmek zorunda olduğumu söylediler." ifadelerini kullandı.

Gözaltı süresince Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçililiği ve Kudüs Başkonsolosluğu da konuyu yakından takip etti.


#İsrail
#Doğu Kudüs
#Mescid-i Aksa
6 yıl önce