|

İşgalci İsrail güçlerinden Cenin bölgesine üçüncü baskın

İşgalci İsrail güçleri Burkin beldesine 48 saat içinde üçüncü defa baskın yaptı. Askerler ile bölge sakinleri arasında çıkan arbedede Filistinli bir genç yaralandı.

Yeni Şafak
22:58 - 5/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:01 - 5/02/2018 Pazartesi
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İşgalci İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki Cenin kentinin Burkin beldesine son 48 saat içinde üçüncü kez baskın yaptığı belirtildi.

Burkin Belediye Başkanı Muhammed Sabah, "Çoğu özel güçlerden oluşan İsrail askerleri Burkin'deki eski beldede evlere baskın yaptı. Cerrar ailesinden 2 kardeşi gözaltına aldı." dedi.

Sabah, askerler ile bölge halkı arasında çıkan arbedede Filistinli bir gencin yaralandığını ve İsrail güçlerinin 2 araca el koyduğunu aktardı.

İsrail güçleri cumartesi günü aynı beldeye 2 defa baskın düzenlemiş, bu sırada çıkan olaylarda Filistinli bir genç şehit olmuştu.

Bölge sakinleri İsrail güçlerinin Ahmed Cerrar isimli bir Filistinliyi aradığı gerekçesiyle evlere baskın yaptığını belirtiyor. Cerrar'ın yaklaşık bir ay önce Nablus'ta bir Yahudi yerleşimcinin ölümünden sorumlu olduğu iddia ediliyor.

İsrail askerleri geçen ay da Cenin kentinde Filistinlilere ait 4 evi yıkmış, Cerrar'ın akrabalarından birini şehit etmişti.

#Ahmed Cerrar
#Burkin
#Cenin
#İsrail
6 yıl önce