|

İşgale kayıtsız şartsız destek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesini ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya “kayıtsız şartsız” desteğini sundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/07/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 06:43 - 18/07/2017 الثلاثاء
Yeni Şafak
​Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron
​Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Fransa Cumhurbaşkanı, Netanyahu ile ortak basın toplantısında Filistin meselesine ilişkin skandal açıklamaları ile de tepki çekti. Paris’te İsrail başbakanı ile ortak basın toplantısı düzenleyen Macron, anti-Siyonizm, antisemitizmin yeniden icat edilmiş formudur, o da Yahudilik karşıtlığıdır diyerek, adeta, Filistin’deki siyonist işgale ve faşist uygulamalara kalkan oldu. Macron bu sözleri ile de yetinmeyerek, işgal altındaki Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan ederek, Filistin Meselesi’ne ilişkin uluslararası hukuku da çiğnemekten kaçınmadı.

Fransa Cumhurbaşkanı, “Filistin ile İsrail’in arasındaki sınırlar belli, net, Kudüs de İsrail’in başkenti” ifadelerini kullandı. Macron ayrıca, Netanyahu’ya hitaben “Fransa kayıtsız şartsız İsrail’in güvenliğine desteklemektedir” ifadelerini kullandı. Macron’un söz konusu demeçleri, Filisitin meselesinde uluslararası hukuku hiçe sayan ve son olarak Mescid-i Aksa’ya hukuksuz abluka uygulayan İsrail yönetimine faşist uygulamalarına destek ve cesaret vermek olarak değerlendirildi.

#Emmanuel Macron
#Fransa
#İsrail
٪d سنوات قبل